Acasa Travel Moods Mixt Vacanță în Tenerife: 13 aventuri împreună cu familia

Travel Mood Mixt

Vacanță în Tenerife: 13 aventuri împreună cu familia

Vacanța în Tenerife alături de familie nu este doar relaxantă, ci este plină de aventuri, de amuzament, de descoperiri spectaculoase. Este un timp pe care îl petreceți împreună bucurându-vă, explorând și distrându-vă.

Alegeți dintre modalitățile inedite de petrecere a timpului pe care le-am pregătit pentru voi.

1. Zăboviți pe plajă

Sunteți în vacanță în Tenerife, așa că este firesc să vă petreceți timpul pe plajă. Este o bucurie și pentru voi, dar mai ales pentru cei mici, care se vor amuza bălăcindu-se în valuri!

Și admirați împreună una dintre faimoasele plaje negre de aici, fără să uitați, desigur, să vă echipați corespunzător cu loțiune cu factor de protecție. Las Teresitas, El Camison, Las Vistas sau La Tejita sunt doar câteva dintre opțiunile excelente pentru voi toți.

2. Cunoașteți animalele din Loro Parque

Grădina zoologică situată în Puerto De La Cruz este unul dintre cele mai mari parcuri de acest fel din lume, așa că o vizită aici împreună cu cei mici nu poate lipsi în vacanța în Tenerife.

Puștii vor fi fascinați de show-urile susținute de adorabilele mamifere marine, iar apoi vă puteți pierde admirând speciile de papagali colorați. Și maimuțele vă pot oferi câteva momente amuzante. Tot aici există și un loc de joacă, așa încât vă puteți petrece întreaga zi explorând și distrându-vă.

3. Aventuri acvatice cu iz oriental – Siam Park

Acest parc acvatic are o mulțime de atracții care pot mulțumi atât adulții, cât și copiii, dar ce este cu adevărat interesant este faptul că a fost construit ca un omagiu adus Thailandei – și tocmai de aceea aveți parte aici de niște experiențe cu iz exotic.

Restaurantele servesc mâncare cu specific, incluzând faimoasele preparate stradale, decorul este oriental, deci aventurile și distracțiile voastre pe apă vor fi de-a dreptul speciale. 

pin icon

Citește și alte articole despre Tenerife

4. Grădina cu apă și artă: Lago Martinez

Mult mai mult decât un complex de piscine, Lago Martinez este un soi de muzeu de artă în aer liber care include și o mulțime de modalități de a petrece timp în apă.

Proiectat de faimosul arhitect local Cesar Manrique, complexul ce constă într-o serie de lagune, piscine, canale și fântâni se va dovedi o atracție fabuloasă pentru adulți și copii, cu aerul său tropical și cu selecția de sculpturi. Tot aici se află și un cazino, sub unul dintre lacuri.

5. Monkey Park

Mai mult decât o grădină zoologică, Monkey Park este, de fapt, un centru unde se studiază și se împerechează maimuțele.

Iar dacă sunteți în vacanță în Tenerife împreună cu familia, trebuie să veniți aici și să priviți simpaticii cimpanzei sau să vă minunați în fața gorilelor uriașe. Cei mici se vor bucura să cunoască poveștile acestor fascinante vietăți, care sunt, pe deasupra, și teribil de nostime.

6. În copaci la Forestal Park

În mijlocul pădurii din Santa Cruz de Tenerife, Forestal Park este locul perfect unde puteți rătăci printre copaci, plimbându-vă sau, încă mai bine, zburând pe tiroliene printre vârfurile lor, la mare înălțime.

Există aici două tipuri de cursuri – cel pentru familie și cel sportiv, dedicat iubitorilor de adrenalină. În parc se mai află și platforme de cățărare, dar și poduri tibetane, astfel încât toată lumea poate găsi o aventură interesantă de experimentat.

7. Privind balenele și delfinii

Ce altă experiență poate fi mai fascinantă atât pentru voi, cât și pentru cei mici, în vacanță în Tenerife, dacă nu o călătorie în căutarea balenelor și delfinilor?

Vizitați mai întâi coloniile de balene curioase, apoi delfinii jucăuși, cărora le place să înoate alături de barcă și chiar să vă stropească, din când în când. Ascultați povești despre aceste animale atât de inteligente de la cei care le studiază aici de ani de zile, iar la întoarcere treceți pe sub Acantildos de Los Gigantes, un vârf maiestuos ce țâșnește din Atlantic, unde își au cuiburile vulturii de mare.

8. Camel Park

Cum ar fi să călăriți pe o cămilă în vacanță în Tenerife? Ei bine, e mai mult decât posibil la Camel Park, primul centru de acest fel din zonă, aflat la câteva minute distanță de Los Cristianos și Playa de Las Americas.

Într-o fermecătoare fermă rurală, locul este minunat pentru copii, pentru că aici au ocazia să vadă cămile, capre sau măgari, iar restaurantul și casa cu arhitectură locală sunt alte colțuri de explorat.

9. În adâncuri, cu submarinul

Dacă tot sunteți în vacanță în Tenerife, de ce să nu încercați una dintre cele mai inedite atracții? Călătoriți în adâncuri, pe fundul Atlanticului, cu un submarin! Acest safari cu submarinul vă permite să explorați viața acvatică stând confortabil într-unul dintre cele 44 de scaune și privind cu ochii larg deschiși coralii și peștii ce vi se perindă prin față.

10. Sălbăticia din Aguilas Jungle Park

Câteva ore în Jungle Park împreună cu cei mici se vor dovedi o experiență instructivă și extrem de interesantă.

Această junglă găzduiește peste 500 de animale (printre care păsările de pradă, care sunt și eroinele unor spectacole, dar și tigri, lei, lemuri, urangutani sau jaguari), dar și o serie de alei, tuneluri, poduri suspendate, cascade, lagune și peșteri care vă vor face vizita foarte palpitantă.

11. Rafting Bike

Cel mai simplu mod de a vedea de pe bicicletă priveliștile uluitoare din Tenerife nu implică defel efortul de a pedala. Rafting Bike îți oferă această ocazie, mai ales pentru că tururile lor pornesc de la deal, așa încât participanții coboară folosind doar frânele și oprind des pentru a privi în jur (sau pentru a lua un delicios picnic cu specialități din Canare).

12. Pe vârf, pe Teide

Una dintre atracțiile principale dintr-un sejur în Tenerife trebuie să fie o vizită pe Teide, vulcanul cel mai înalt din Spania.

De aici se vede cu adevărat frumusețea impresionantă a insulei, iar cei mici sunt mai mult decât încântați să străbată norii în urcare și să descopere rocile vulcanice. Aveți grijă să nu vă lipsească hainele groase, la înălțime este întotdeauna frig.

13. O aventură medievală: Castillo San Miguel

O experiență specială penntru întreaga familie în vacanță în Tenerife poate fi o vizită la Castillo San Miguel, locul unde puteți urmări cavaleri într-un spectacol medieval, puteți explora castelul (o construcție impresionantă, cu turnuri impunătoare) și vă bucurați de o cină urmată de jocuri.

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să te visezi deja împreună cu cei dragi în frumoasa insulă din Canare, te invităm să descoperi și propunerile noastre de hoteluri accesibile, respectiv de lux pentru vacanța ta cu familia în Tenerife. 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.