Acasa Travel Moods Activ 10 locuri uluitoare de văzut într-un zbor cu un balon cu aer cald

Travel Mood Activ

10 locuri uluitoare de văzut într-un zbor cu un balon cu aer cald

Un zbor cu un balon cu aer cald nu e doar o aventură dintr-un roman al copilăriei. Acum, poate fi o experiență de neuitat într-una dintre călătoriile tale – acel lucru pe care trebuie să îl faci pentru o vacanță memorabilă.

Un zbor cu balonul cu aer cald este o experiență pe care trebuie să ți-o oferi cel puțin o dată în viață, ca să simți adrenalina pe care probabil că o încercau exploratorii din vechime, dar și ca să vezi de sus, dintr-o plutire liniștită, peisaje uluitoare. Fie că alegi să te legeni deasupra dealurilor Toscanei sau să planezi în cerurile calde ale Marocului, că survolezi peisajul bizar din Cappadocia sau că treci peste podgoriile din Napa Valley, că privești istoria în față trecând deasupra piramidelor din Teotihuacan sau observi sălbăticia Cataloniei, o plimbare cu balonul este oricând specială.

1.    TOSCANA, ITALIA

Un zbor cu un balon cu aer cald deasupra Toscanei, peste dealurile verzi, te poartă prin aer la sute de metri înălțime și îți oferă priveliști memorabile, peisaje populate de livezi de măslini, mici sate idilice, castele ce domină culmile, imagini pe care le sorbi în ritmul lin al planării, în timp ce savurezi un pahar de șampanie.

Pornește din Siena sau din Florența într-un zbor molcom deasupra viilor, fă un popas, după o plimbare cu balonul, la o podgorie sau vizitează un sat medieval fermecător.

2.    MARRAKESCH, MAROC

Cerurile calde ale Marocului sunt ideale pentru un zbor cu un balon cu aer cald. Ieși din Marrakech dis de dimineață, pregătit de o plimbare ce îți dezvăluie orașul care se întinde sub privirile tale.

Îl admiri trecând pe deasupra și te pregătești să plutești spre zonele rurale, acolo unde te duce vântul și unde poposești, în cele din urmă, pentru un ceai de mentă într-un sat berber. Experiența zborului de câțiva kilometri printre nori, în vreme ce admiri satele și palmierii, este una pe care nu ai cum să o uiți curând.

3.    JAIPUR, INDIA

Plutește peste Jaipur într-un zbor cu balonul ce îți dezvăluie orașul roz al Indiei dintr-o perspectivă de invidiat. Capitala Rajasthan-ului este un loc memorabil chiar și văzut de jos, dar priveliștea de la înălțime este fără egal.

În vreme ce un expert îți povestește despre satele tradiționale, despre munții din jur și despre câmpurile nesfârșite ce ți se aștern în față, observi Amber Fort și străzile unui oraș plin de surprize și de istorie. O plimbare cu balonul cu aer cald deasupra Jaipur-ului îți arată India așa cum nu o poți vedea altfel.

4.    PRAGA

Capitala Cehiei și zona rurală care o înconjoară sunt pitorești și pline de surprize de care te bucuri pe deplin într-o plimbare cu balonul de o oră, care te ridică deasupra castelelor și fortificațiilor, te poartă peste râuri și păduri, îți arată răsăritul (sau apusul, în funcție de ora pe care o alegi pentru această aventură) și felul în care lumina soarelui schimbă acest peisaj de poveste. De la înălțime, împrejurimile sunt serene și fiecare sat, fiecare castel sau lac îți oferă amintiri de neuitat (sau cadre spectaculoase pentru contul tău de Instagram).

5.    CAPPADOCIA, TURCIA

Cappadocia văzută de sus, de-a lungul unei plimbari cu balonul cu aer cald, este o priveliște de care trebuie să te bucuri cel puțin o dată în viață, în vreme ce străbaţi peisajul arid şi straniu.

De la 300 de metri înălțime, panorama este uluitoare, iar balonul este purtat de vânt peste văi domoale sau formațiuni muntoase spectaculoase, dezvăluindu-ți priveliști unice, ce îți rămân întipărite pentru totdeauna în memorie. Un pahar de șampanie la aterizare încheie perfect o experiență unică.

6.    NAPA VALLEY, AMERICA DE NORD

Napa Valley e faimosul ținut al vinului, acoperit de podgorii, iar o plimbare cu balonul cu aer cald deasupra lui, la ora la care răsare soarele peste lungile șiruri de viță de vie, plecând de la Domaine Chandon Winery, este o experiență pe care vrei să o trăiești. Vreme de o oră, privești dealurile molcome și te bucuri de aerul răcoros al zorilor, admiri reședințele întinse între vii, fotografiezi cerul colorat de dimineață și, la final, iei un mic dejun bogat, care te energizează pentru o zi care a început spectaculos.  

7.    SAINT PETERSBURG, RUSIA

Dacă iubești decorul de poveste al bătrânului Sankt Petersburg, cu atât mai mult o să-ți placă să plutești de-a lungul unei plimbari cu balonul cu aer cald deasupra suburbiilor sale, Pushkin și Pavlovsk, cu palatele, grădinile, râurile și pădurile lor.
Iar poveștile despre locurile pe care le survolezi alene sunt completarea perfectă a unei experiențe palpitante, în care ochii se încarcă de frumusețea peisajului, iar istoriile despre romanticul imperiu îți hrănesc visarea.

8.    GOLD COAST, AUSTRALIA

Poate că ai văzut plajele întinse de pe Gold Coast, ai făcut surfing sau te-ai aventurat în parcurile tematice faimoase de aici. Dar, până nu le survolezi într-o plimbare cu balonul cu aer cald, nu le vezi cu adevărat. Din balon, privești podgoriile și pădurile strălucind în soarele de dimineață, treci peste lacuri și peisaje încărcate de poezie, te înalți la răscruce de vânturi pentru ca apoi să te întorci pe pământ, să dai o mână de ajutor la strângerea uriașului balon care te-a purtat în zbor și să savurezi un mic dejun tradițional australian... sau chiar să vizitezi podgoria care te așteaptă la capătul unei călătorii fantastice.  

9.    CATALONIA, SPANIA

Peisajul spectaculos al Cataloniei ți se desfășoară în față de-a lungul unei plimbari cu balonul cu aer cald care îți înfățișează peisajele din Montserrat sau Pirinei, de la 900 de metri înălțime. Dis de dimineață pornești din Barcelona către câmpul de unde balonul se lansează în aer.

Iar de sus Mediterana lucește în zare, munții răsar înaintea privirii și chiar Barcelona poate fi zărită, în zilele fără ceață, în întreaga sa splendoare. După aterizare, te bucuri de un brunch, dar, dacă alegi să îți prelungești zborul, ai parte de încă mai multă vreme plutind liber deasupra peisajului sălbatic.

10.    TEOTIHUACAN, MEXIC

Piramidele de la Teotihuacan spun povestea istoriei unei întregi civilizații a Americii precolumbiene și vederea lor impresionează. Dar, privite de sus, piramidele au o grandoare aparte, iar o plimbare cu un balon cu aer cald peste ansamblul arhitectural ce a stimulat imaginațiile milioanelor de oameni este modalitatea perfectă de a experimenta o călătorie unică, ce îți prilejuiește senzații nebănuite.

Orașul Zeilor se vede altfel de sus, iar lumea maiașilor e și mai fascinantă când ți se așterne în față dintr-o perspectivă atât de specială. La final, poți alege să explorezi și pe jos situl arheologic pe care tocmai l-ai observat de la înălțime.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Fii primul care află și să consulți lista de Resurse pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.