Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Învață să faci brânză cu un cioban & gătește mâncare tradițională cu localnici & testează vinuri cretane

Învață să faci brânză cu un cioban & gătește mâncare tradițională cu localnici & testează vinuri cretane

1 Reviews

Creta / Grecia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 113

Scurtă descriere:

Bucură-te de o zi descoperind obiceiurile și mâncărurile tradiționale din Creta. Întâlnește un cioban și află cum se face brânza și gătește cu localnicii într-un sat tipic. Savurează un prânz cretan tradițional și vizitează un sat pentru a întâlni-i locuitorii.

Repere:

  • Află despre tradiția preparării brânzei, cu un cioban;
  • Gătește mâncare cretană cu localnicii;
  • Gustă vinuri cretane și află despre soiurile de struguri;
  • Bucură-te de un prânz tradițional delicios.

La ce să te aștepți:

Acest tur privat de o zi este perfect pentru cei care caută să trăiască o experiență unică împreună cu localnicii, în timpul vacanței lor în Creta. De-a lungul zilei, ești însoțit de un fost jurnalist și chef la un restaurant (vorbitor al limbilor engleză și franceză) pe post de ghid.

 

Într-un grup mic și prietenos (de maximum opt persoane), începe-ți experiența întâlnindu-te cu un cioban în munți și învățând modul tradițional în care se face brânza. Bucură-te de o plimbare, în timpul căreia admiri peisaje pitorești, plante și flori specifice zonei.

 

Ciobanii cretani sunt legendari și există multe povești despre stilul lor de viață și despre dragostea pe care o poartă pentru insula lor. Mergi de-a lungul unei cărări de munte, ca să vizitezi și să afli despre modul tradițional de preparare a brânzei. Bucură-te de ospitalitate și, desigur, gustă brânza cretană.

 

Cei care iubesc să gătească și aceia curioși să afle lucruri despre cultura locală participă la o lecție cretană de gătit. Doamnele dintr-un sat tradițional îți împărtășesc câteva secrete, ponturi și rețete, înainte de a prepara plăcinte cu plante sălbatice, sărmăluțe în foi de viță și alte mâncăruri delicioase.

 

Gustă câteva vinuri cretane într-o degustare prietenoasă și află despre despre câteva dintre soiurile locale de struguri.

 

Mergi la unul dintre cele mai bune restaurante din zonă pentru un prânz tradițional. Bucură-te de o selecție de mezzes reci și calde. Oferă-ți timp pentru a te plimba printr-un sat tradițional de munte pitoresc și oprește-te la un bar local (cafeneion).

 

De asemenea, te oprești la o foarte veche distilerie tradițională (kazani), unde raki, tăria din struguri, este distilată. Plimbă-te pe alei și află despre istoria de secole, de la luptătorii din rezistență la faimoșii romancieri, cum ar fi Nikos Kazantzakis, care a petrecut un timp în acest loc fermecător.

 

Vezi și alte experiențe din Creta

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.