Acasa Travel Moods Activ Vacanță în Creta: bucură-te de soare împreună cu familia

Travel Mood Activ

Vacanță în Creta: bucură-te de soare împreună cu familia

O vacanță în Creta, în peisajul atât de recognoscibil în care plajele de desfășoară în fața razelor soarelui și în care stâncile din mare se transformă, pe uscat, în cheiuri spectaculoase, este perfectă pentru o întreagă familie!

Aici sunt mereu lucruri interesante de făcut împreună – între satele pitorești și dealurile rotunde, între resorturile de top și peșterile mitologice încărcate de mistere, sunt o mulțime de lucruri de descoperit și foarte multe experiențe de savurat. Alegeți dintre sugestiile noastre.

1. O zi la Aquaworld Aquarium, Hersonissos

Odată ajunși în vacanță în Creta, sunt o mulțime de lucruri interesante pe care le puteți face împreună cu familia, însă o vizită la Aquaworld Aquarium nu este doar o incursiune în fascinanta lume acvatică, ci este și o frumoasă surpriză pe care o puteți oferi celor mici.

Descoperiți împreună cu ei pitonii, crocodilii, caracatițele, țestoasele gigantice și multe alte animale acvatice, dar și reptile ce și-au găsit casă în acest acvariu din Hersonissos, și lăsați-i pe copii să interacționeze cu multe dintre ele, sub atenta supraveghere a îngrijitorilor.

2. Descoperiți frumoasele plaje din Creta

Sunt multe plaje în Creta ce concurează prin frumusețea lor, însă una dintre cele mai potrivite pentru copii este Elafonissi, situată în sud-vestul insulei. Aflată într-o arie protejată, plaja iese în evidență prin nisipul fin, cu reflexii rozalii, prin apele de turcoaz, de mici adâncimi, din superba lagună, dar și prin dunele presărate de crini de nisip. Frumusețea sălbatică a plajei, dar și o serie de facilități, printre care umbrele și șezlonguri, baruri pentru mici gustări, toalete și parcare, fac din plaja Elafonissi una dintre cele mai bune alegeri în vacanța din Creta cu familia.

Urmează plajele din golful Falassarna, renumite pentru nisipul alb și fin și apele albastre ale mării, ce le conferă un farmec exotic aparte, datorită căruia se află mereu în topurile cu cele mai frumoase plaje din Creta. În nordul zonei găsiți și ruinele orașului antic roman Falassarna.

În final, plajele izolate din preajma micului sat Rodakino, deși lipsite de facilități, atrag prin frumusețea lor naturală, o oază de liniște și relaxare într-un peisaj spectaculos.

3. Pe frumoșii cai de la Arion Stables, Heraklion

Pentru o aventură călare într-un sejur în Creta memorabil, Arion Stables, din apropiere de Heraklion, este locul pe care îl căutați. Închipuiți-vă doar sentimentele pe care le trăiți când străbateți călare livezi întregi de măslini, sate idilice tradiționale sau vă avântați de-a lungul plajelor, pe coasta mereu însorită a insulei!

Tot aici, mica fermă de animale îi încântă pe copii, fiindcă pot admira în voie caii, poneii, măgarii, caprele, iepurii sau porcușorii de Guineea. Și, dacă nu-și doresc o plimbare cu trăsura trasă de cai, locul de joacă de aici le oferă clipe nenumărate de distracție și de amuzament.

pin icon

Citește și alte articole despre Creta

4. O plimbare cu barca din Creta spre insula Spinalonga

Porniți într-o plimbare cu barca din Creta și descoperiți insula Spinalonga (Kalydon), una dintre atracțiile turistice importante în vacanța din Creta, a cărei istorie pornește din vremurile antice grecești.

Admirați frumusețea peisajelor de coastă ale Cretei, în timp ce traversați apele mării în drumul spre frumoasa insulă, acolo unde o fortăreață străveche domină împrejurimile. Aflați poveștile care o învăluie și explorați-o așa cum se cuvine.

5. Vizitați Cretan Olive Oil Farm, Heraklion

Descoperiți ritmurile vieții autentice de pe insulă în vacanța în Creta și vizitați o fermă tradițională unde se fabrică ulei de măsline. Lăsați-vă ghidați de proprietari într-un tur al fermei și aflați împreună cu copiii secretele fabricării renumitului elixir în fabrica veche de peste 135 de ani.

Descoperiți distileria tradițională, cu presele sale de struguri din vremuri de demult, apoi demonstrațiile de fabricare a vaselor de lut sau a țesăturilor specifice culturii de pe insulă, și gustați din preparatele grecești autentice.

 

6. Din nou la acvariu: Cretaquarium, Heraklion

Parcă îi și auziți pe cei mici că își doresc să mergă din nou la acvariu în vacanța din Creta.

De data aceasta, alegeți să mergeți la Cretaquarium, un acvariu modern din Heraklion, unde puteți admira rechini tigri de nisip, caracatițe, căluți de mare, homari, pisici de mare, o mulțime de pești și de alte animale acvatice, chiar și organisme marine ce nu pot fi văzute cu ochiul liber, dar care pot fi zărite la microscopul din dotare, spre încântarea copiilor.

7. Participați la un curs de gătit în satul Vamos

Oferiți-vă o experiență delicioasă în acest sejur din Creta și participați la un curs de gătit în satul tradițional Vamos, situat într-un ținut superb, la poalele munților, nu departe de Chania.

Aflați secretele bucătăriei tradiționale cretane, învățați să preparați rețete autentice, folosind doar produse locale, și bucurați-vă de mâncarea cu gust divin, ce alintă simțurile.

8. Aventuri în apă în parcul acvatic Watercity din Anopolis, Hersonissos

Un parc acvatic în Creta ca nici un altul! Lăsați-vă purtați de apă și alunecați pe multiplele tobogane, în forme și cu grade diferite de dificultate, de la cele mai ușoare până la cele extreme, ce garantează explozii de bucurie în stropii cristalini.

Bucurați-vă de piscine, de diferitele jocuri de apă, adecvate pentru toate vârstele, și trăiți experiențe de neuitat alături de familie în vacanța din Creta.

9. Trăiți o poveste mitologică în Labyrinth Theme Park, Hersonissos

Trăiți o experiență inedită în vacanța din Creta și intrați în labirintul unui parc tematic din Hersonissos, în căutarea minotaurului mitologic, folosindu-vă de indiciile pe care le găsiți pe traseu.

În mitologia greacă, minotaurul fusese închis de regele Minos din Creta în labirintul construit de Dedal.

10. Priviți stelele la observatorul Sasteria

În Agios-Stefanos, un mic sat din sudul insulei, se află observatorul Sasteria, locul în care luna, stelele și nebuloasele nu mai au nici un secret.

O experiență încântătoare atât pentru copii, cât și pentru voi, în timp ce admirați spectacolul fascinant al cerului înstelat!

11. Pe mare, cu corabia piraților

Oferiți-le copiilor o experiență uluitoare și mergeți într-un tur pe mare, la bordul unei corăbii de pirați ce vă așteaptă în portul Hersonissos!

Ridicați steagul piraților și înaintați în Marea Egee, descoperiți golfuri cu ape perfecte pentru snorkeling și admirați coastele insulei, ce se arată într-o nouă lumină.

Probabil că deja visezi la vacanța ta în Creta, alături de întreaga familie! Află și ce hotel este potrivit pentru această vacanță în articolele "9 hoteluri excelente pentru cel mai frumos sejur in Creta cu familia" & "Creta cu familia: acolo unde tradiția intâlnește luxul" .

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.