Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie unice Redescoperă-ți spiritul de aventură într-un tur “Indiana Jones” de explorare a insulei

Redescoperă-ți spiritul de aventură într-un tur “Indiana Jones” de explorare a insulei

Creta / Grecia

Durată: 11 ore30 minute

Furnizor:

Urban Adventures

De la 172

Scurtă descriere:

Dacă ai venit în Creta în căutare de aventuri, atunci acest tur este perfect pentru tine! Descoperă-l pe Indiana Jones din tine, pe măsură ce explorezi un sat cretan, treci printr-o strâmtoare, hoinărești printr-un sat antic, bei „apă vindecătoare“, înoți într-o mare de turcoaz și te implici în prepararea unor mâncăruri locale! Aceasta este o aventură unică în viață, care cere doar o atitudine pozitivă și o minte deschisă!

Repere:

  • Trăiește o aventură supremă pe coasta de sud a insulei Creta, unde explorezi un sat de pe malul mării, departe de traseele știute;
  • Pornește într-o drumeție de 90 de minute printr-o trecătoare care oferă priveliști suprarealiste, ai și ocazia de a afla despre flora locală;
  • Descoperă minunile mistice ale unui oraș antic, cu ape „vindecătoare“;
  • Mergi cu o barcă de pescari spre o plajă izolată superbă și înoată în apele cristaline ale Mării Mediteraneene;
  • Participă la o lecție de gătit și învață mai multe despre preparatele locale cretane.

La ce să te aștepți:

Ieși din oraș și mergi pe un drum mai puțin umblat, pe coasta de sud a Cretei. Întâlnește-ți ghidul în Chania, de unde turul tău începe cu o călătorie de două ore, cu autobuzul local, spre un sat de pe malul mării, necunoscut turismului în masă.

 

La sosirea în acest mic și idilic sat de la mare, îți începi aventura cu un mic dejun ușor, organic, format din produse locale.

 

După ce măslinele, feliile crocante de pâine (rusks) și brânza au fost devorate cu repeziciune, pornești spre orașul antic Lissos. Mergi la umbra vechilor pini, pe un traseu lin, înainte de porni într-o dumeție ușoară pe un deal care oferă priveliști senzaționale cu trecătoarea de sub tine și cu marea de turcoaz din depărtare.

 

Când copacii dispar și apare un platou arid, rocile întâlnesc marea și vezi ruinele anticului Asclepieion. Acest templu cu proprietăți vindecătoare a fost dedicat zeului Asclepius și a fost construit în secolul al III-lea î.e.n. De asemenea, vezi plantele și flora folosite în dieta cretană.

 

Deși această plimbare este destul de ușoară și urmează un traseu, reține că durează aproximativ 90 de minute, cu opriri, cu urcări până la 250 de metri și coborâri de 400 de metri.

 

Lissos a fost cunoscut ca un puternic centru comercial și de pescuit, începând cu secolul al IV-lea î.e.n. și până în secolele VII-IX-lea e.n., când a fost abandonat după ce a fost distrus într-un puternic cutremur. În timpul perioadei elenistice și până în secolul al V-lea e.n., a fost un templu provizoriu pentru zeița Diktinna, al cărei templu real nu a fost descoperit încă, deoarece situl nu a fost excavat în totalitate.

 

Ai la dispoziție o oră ca să te plimbi printre ruine și să bei din izvorul cu „ape vindecătoare“, de la baza templului Asclepieion. Acesta este motivul pentru care Lissos a fost faimos în lumea antică și pentru care a atras sute de persoane în fiecare an.

 

De aici, petreci în jur de o oră și jumătate pe drumul spre o plajă de nisip cu pietricele fine. Bucură-te de două ore scufundându-te în apele de cristal sau relaxându-te la soare, mâncând fructe proaspete.

 

Apoi urcă-te pe o barcă pescărească, pentru a-ți continua explorarea coastei de sud. Următoarea oprire este un sat îndepărtat, dar ciudat, unde ai ocazia să participi la pregătirea unui preparat dulce tradițional local, care merge bine alături de un pahar de raki, după o masă delicioasă!

 

Seara, înainte de a pleca spre Chania, ai posibilitatea să explorezi orașul costal Paleochora, timp de o oră. Poți face o plimbare în jurul promenadei sau de-a lungul străzilor mici și liniștite – oricum, acest oraș mic are un aer cosmopolit pe care nu vrei să-l ratezi!

 

Până la sfârșitul zilei, ești de acord că cel mai bun mod de a explora orice destinație este de a trece pe la zonele neatinse de dezvoltare și pe la locurile de întâlnire efervescente, care ar fi greu de găsit fără un ghid local. De asemenea, fii sigur că decoperi exploratorul din tine!

 

Vezi și alte experiențe din Creta

Experiențe de călătorie unice

Există anumite locuri în lume unde poți avea experiențe unice, unele dintre ele strâns legate de destinația în care te afli încât nu le regăsești nicăieri altundeva – cum ar fi o noapte petrecută într-un recif de corali, spre exemplu.

Alege fără ezitare acele activități care îți produc astfel de senzații, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare din cotidian, și vei trăi experiențe unice, irepetabile, care îți vor defini vacanța. Sunt acele amintiri despre care vei povesti și nepoților și despre care îți va face plăcere să vorbești și peste ani și ani, și pe care le vei asocia pentru totdeauna cu plăcerea pe care ai resimțit-o intens. 

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.