Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Vizitează Essaouira - șarmantul port la Oceanul Atlantic – într-o excursie de o zi

Vizitează Essaouira - șarmantul port la Oceanul Atlantic – într-o excursie de o zi

Marrakech / Maroc

Durată: 11 ore30 minute

Furnizor:

Viator

Scurtă descriere:

Vizitează șarmantul port de la Atlantic, Essaouira, într-o excursie de o zi din Marrakech. Călătorește de la Marrakech la Essaouira într-un vehicul dotat cu aer condiționat, oprește-te pe drum să vizitezi o cooperativă care produce ulei de argan și, la sosire, imersează-te în atmosfera orașului-port istoric – un loc la confluența influențelor berbere, africane și portugheze. Participă la un tur ghidat al portului și al fortului din secolul al XVIII-lea și explorează vechea medină, cu piețele sale colorate și cu cartierul dedicat bijutierilor. În final, ai parte de timp liber pentru un prânz și pentru a cutreiera souk-urile, ca să culegi suveniruri înainte de a te întoarce la Marrakech.

Repere:

  • O excursie de o zi de la Marrakach la Essaouira;
  • Tur ghidat prin portul din Essaouira;
  • Vizitează piața și cartierul bijutierilor;
  • Transferul de la și spre hotelul tău este inclus.

La ce să te aștepți:

Îți începi experiența cu transferul de la hotelul din Marrakech la care ești cazat. Te îmbarci într-un vehicul dotat cu aer condiționat și mergi către Essaouira, pe coasta marocană a Atlanticului. De-a lungul călătoriei, asculți povești despre istoria turbulentă a orașului. Afli cum era cunoscută în epoca romană pentru că aici se producea vopseaua purpurie folosită în straiele regale, dar și cum a făcut față ocupației portugheze, când numele său era Mogadore. Pe drum, te oprești să vizitezi o cooperativă a femeilor care produc ulei de argan și le vezi pe femei extrăgând prețiosul ulei din nucile de argan, apoi îți continui călătoria.

La sosirea în Essaouira, te bucuri de un tur ghidat prin vechiul port, un loc ce reunește influențe arabe, africane și portugheze. Te plimbi și privești fortăreața Skala, cu meterezele cu tunuri scăldate în valuri. Vizitezi medina și piața municipală, apoi explorezi cartierul bijutierilor și un complex al artizanilor, pe măsură ce ghidul îți povestește despre moștenirea artistică a orașului.

Mai târziu, ai parte de timp liber pentru a explora souk-urile din Essaouira așa cum îți dorești. Treci de ateliere rustice și standuri unde se vând produse din ceramică pictată manual, covoare și papuci. Îți alegi un restaurant (în general pe bază de produse din pește) unde iei prânzul pe cont propriu. Apoi, te întorci la Marrakech, unde călătoria ta se încheie.

 

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.