Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Petrece o noapte în Sahara, călărește cămile, explorează orașe & oaze berbere în Zagora

Petrece o noapte în Sahara, călărește cămile, explorează orașe & oaze berbere în Zagora

5 Reviews

Marrakech / Maroc

Durată: 48 ore

Furnizor:

Viator

De la 187

Scurtă descriere:

Călătorește de la Marrakech la Zagora într-un tur în care îți petreci noaptea în Sahara. Treci peste munții Atlas prin trecătoarea celebră Tizi n’Tichka și explorează orașul pitoresc Ait-Ben-Haddou, ale cărui kasbah-uri strălucesc în lumina dimineții. Admiră frumusețea oazei de palmieri din valea Draa, apoi urcă pe o cămilă pentru o plimbare prin deșertul Zagora. Trezește-te să vezi răsăritul pe dune, fă o plimbare cu cămila, de dimineață, și explorează frumos restauratul Taourirt Kasbah în orașul berber Ouarzazate.

Repere:

  • Bucură-te de o zi departe de agitația orașului;
  • Toate taxele, alimentările cu combustibil și serviciile sunt incluse;
  • Micul dejun și cina sunt incluse;
  • Transferul de la hotel este inclus;
  • Tur într-un grup mic, cu un microbuz.

La ce să te aștepți:

Ziua 1: De la Marrakech la Zagora

Începe-ți turul în deșert, de două zile, de la Marrakech la Zagora, la 8 dimineața, trecând munții Atlas prin trecătoarea Tizi n'Tichka (2.260m), ca să ajungi la satul Ait Benhaddou, un Ksar (fortăreață arabă) cu fortificații frumoase. Îl vizitezi și iei prânzul într-un restaurant local. După aceea, te îndrepți spre valea Draa, traversând o altă trecătoare, Tizi N’Tnifift, la 1.710 metri, pe fosta rută a caravanelor cu care negustorii veneau din “Tombouktou”. Ai ocazia să explorezi cea mai mare pădure de palmieri pe drumul spre Zagora. Aici ai parte de o sesiune de călărie pe cămile, la apus, ca să ajungi la tabăra care se află într-o oază.

Ziua 2: De la Zagora la Marrakech

Te trezești devreme ca să vezi răsăritul deasupra dunelor, urmat de un mic dejun tipic în bivuac la Zagora. Apoi mergi pe cămile iar, ca să îți întâlnești șoferul pentru călătoria spre Marrakech. Ai timp liber în Ouarzazate pentru prânzul într-un restaurant local și ca să vizitezi fortăreața Taourirt. După amiaza, ești condus înapoi la Marrakech prin munții Atlas.

 

 

 

 

 

 

 

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.