Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Vizitează bine cunoscutele obiective turistice din Florența într-un tur de o zi : Duom-ul & Accademia Uffizi

Vizitează bine cunoscutele obiective turistice din Florența într-un tur de o zi : Duom-ul & Accademia Uffizi

672 Reviews

Roma / Italia

Durată: 15 ore

Furnizor:

Viator

De la 156

Scurtă descriere:

Mergi într-o excursie de o zi din Roma la Florența, ca să vezi atracțiile majore, ca Domul lui Brunelleschi. Cu un ghid informat, explorează Galeria Accademia, un muzeu de artă cunoscut pentru renumitele statui ale lui Michelangelo și pentru lucrările altor maeștri renascentiști, cum ar fi Botticelli. Apoi pornește într-un tur al orașului și vizitează o școală de producție a bunurilor din piele, pentru a afla despre unul dintre cele mai apreciate meșteșuguri din Florența. Prânzul este inclus.

Repere:

  • Excursie de o zi din Roma la Florența, cu un ghid expert;
  • Călătorește prin regiunea rurală toscană, admirând peisajul cu râul Tibru;
  • Bucură-te de un tur ghidat la Galeria Accademia din Florența și vezi lucrarea David a lui Michelangelo, și cele patru sculpturi ale sale, Prizonierii;
  • Admiră Domul lui Brunelleschi și Clopotnița lui Giotto;
  • Relaxează-te pe parcursul prânzului într-un restaurante din apropiere de Piazza della Signoria;
  • Vizitează una dintre cele mai renumite școli din Florența de producție a bunurilor din piele.

La ce să te aștepți:

Excursia ta de o zi la Florența începe cu îmbarcarea ta într-un autocar, în Roma, după care pornești spre nord, spre Toscana. În timpul călătoriei, admiră peisajele cu dealurile încărcate de podgorii și plantații de măslini din apropierea râului Tibru, care formează această faimoasă și frumoasă regiune a Italiei.

Când ajungi în Florența, capitala regiunii, prima destinație împreună cu ghidul tău este Galeria Accademia (Gallerie dell’Accademia), cel mai bine cunoscută pentru sculptura David de Michelangelo, precum și pentru alte lucrări de artă, ca Madona și pruncul, a lui Botticelli, și Prizonierii lui Michelangelo, cele patru sculpturi neterminate ale prizonierilor care încearcă să se elibereze din marmura în care sunt sculptați.

Apoi mergi cu ghidul tău într-un tur la pas prin oraș, pentru a vedea atracții majore, ca Domul din Florența (Basilica di Santa Maria del Fiore), recognoscibil după domul portocaliu creat de arhitectul renascentist Fillipo Brunelleschi, și Clopotnița lui Giotto. Îndreaptă-te spre un restaurant local din apropiere de Piazza della Signoria, pentru un prânz florentin tipic, și continuă apoi spre Basilica di Santa Croce, unde este înmormântat Michelangelo. Ultima atracție pe care o vizitezi este una dintre școlile de producție a bunurilor din piele, unde afli despre această tradiție veche pentru care orașul este renumit, precum și despre alte meșteșuguri toscane istorice, cum ar fi prelucrarea mozaicului și a aurului.

La final, întoarce-te la autocar pentru călătoria înapoi spre Roma, unde excursia ta de o zi se încheie.

Vezi și alte experiențe din Roma

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.