Acasa Travel Moods Activ Cu familia în excursie la Roma

Travel Mood Activ

Cu familia în excursie la Roma

O excursie la Roma alături de familie – daca nici aceasta nu este o idee bună, atunci nu știm care ar putea fi. Alte idei bune despre ce să faceți in vacanță găsiti mai jos.

O excursie la Roma cu familia este cea mai bună alegere pentru a trăi cu cei mici experiențe ce le întrec imaginația, fiindcă nu puține sunt locurile încărcate de povești, ce aduc aminte constant de istoria unui mare imperiu și a unei civilizații grandioase.

Ruine impresionante, piațete celebre, pe care le recunoașteți din filme și cărți, străzi pietruite și fântâni spectaculoase, monumente impunătoare, clădiri baroce, parcuri și grădini magnifice, Vaticanul, artiștii stradali ce animă și înveselesc atmosfera din centrul orașului și multe alte surprize vă fac să vă îndrăgostiți pe loc de citadela care fascinează în permanență.

Nu mai spunem de bucătăria italiană, de pizza, paste și de cea mai bună înghețată din lume, servită mai ales primăvara și vara, când este și cea mai bună perioadă de vizitare a legendarei metropole.

Cum ajungeți

La Roma se ajunge foarte ușor, tot ceea ce trebuie să faceți este să consultați ofertele și să alegeți din variantele de zbor doar pe aceea care răspunde cel mai bine nevoilor voastre de călătorie. Indiferent de aeroportul pe care aterizați, există o mulțime de mijloace de transport pe care le puteți folosi pentru a ajunge în oraș, fie din Fiumicino, fie din Ciampino.

Mai mult, puteți închiria oricând o mașină, mai ales dacă vreți să o folosiți și în timpul vacanței, dar și dacă vreți să faceți câteva drumeții în afara orașului, eventual o excursie în Toscana. Cât despre ce puteți face la Roma, avem o mulțime de idei.

Experiențe pentru o excursie la Roma familia 

1. Admirați orașul

O excursie la Roma cu familia trebuie să bifeze neapărat obiectivele turistice ale orașului, nu doar pentru că sunt faimoase, ci și pentru că reprezintă o lecție de istorie vie, pe care cei mici o primesc în cel mai plăcut mod cu putință.

Fie că vă plimbați pe jos sau cu autobuzul turistic, pentru a ajunge rapid peste tot, Piazza di Spagna, cu treptele sale celebre, sau Piazza Navona, cu artiștii și muzicienii care animă atmosfera, sunt de neratat. Nu mai vorbim de Colosseum, de Panteon sau de Fontana di Trevi ..., fiindcă în acest mod lista poate continua la nesfârșit.

pin icon

Citește și alte articole despre Roma

2. Dorințe împlinite la Fontana di Trevi

Și, pentru că tot am adus vorba de Fontana di Trevi, opriți-vă să admirați frumoasa fântână, aruncați cu mâna dreaptă, peste umărul stâng, o monedă și puneți-vă o dorință, un ritual ce-i încântă cu siguranță pe copii.

Legenda spune că, procedând în acest fel, urmează să reveniți la Roma curând. Iar dacă dorințele celor mici sunt împlinite, chiar dacă este vorba doar de o înghețată delicioasă pe care o puteți lua de la una dintre gelateriile din zonă, cu atât bucuria lor va fi mai mare și-și vor aduce aminte cu drag de această experiență magică.

3. Vizitați muzeele Vaticanului

Un tur la muzeele Vaticanului, special gândit pentru copii, pentru a-i ține antrenați și curioși prin tot felul de jocuri și de istorioare amuzante, este cea mai bună experiență de vizitare a spațiilor muzeale ce ascund unele dintre cele mai mari opere de artă ale umanității.

Doar așa aveți acces special în muzeu, fără să stați la coadă, treceți prin încăperi și spații variate, fără să ratați impresionantele grădini din Vatican, Capela Sixtină pictată de Michelangelo sau galeriile faimoase, cum sunt galeria hărților lui Danti sau pavilionul trăsurilor folosite de papi sau cardinali de-a lungul timpului.

4. În Roma Antică

Ruinele unui vechi imperiu, ce evocă anii de glorie, măreția și dominația romană în lumea antică, sunt de neratat într-o excursie la Roma cu familia.

Coborâți în timp și vizitați, într-un tur care nu-i neglijează pe cei mici, ci, dimpotrivă, îi ține atenți prin activități și povești fascinante, cele mai importante vestigii, începând de la Columna lui Traian, trecând prin Forumul Roman, unde puteți admira ruinele Templului lui Cezar, și până la Colosseum, în care intrați, sărind peste coada de la intrare, îl vizitați și aflați amănunte despre semnificația acestei arene impresionante și despre luptele sângeroase cu gladiatori.

5. Răsfățați-vă cu pizza și „gelato”

Poate că ați mai trecut prin Piazza Campo de' Fiori, Piazza Venezia, pe la Pantheon sau în Piazza Navona, dar un tur ce începe seara, când aglomerația nu mai este atât de mare și când luminile orașului se aprind, punând în evidență fântânile, monumentele și clădirile impunătoare, vă oferă o nouă perspectivă asupra centrului orașului.

Un adevărat răsfăț vizual, la finalul căruia vă așteaptă și mai mult răsfăț: cea mai bună înghețată și cea mai gustoasă pizza.

6. Vizitați Explora, muzeul copiilor

Exact, în oraș există un muzeu dedicat în exclusivitate copiilor, iar vizitarea lui se înscrie în cele mai bune lucruri pe care le puteți face cu cei mici într-o excursie la Roma.

Și, cum se adresează juniorilor, muzeul este interactiv, astfel încât se pot juca în voie în diferitele secțiuni tematice și expoziții, fie că este vorba de mini-studioul de televiziune, de supermarket sau de benzinărie. Desigur, nici locul de joacă din exteriorul muzeului nu este de neglijat.

7. În lumea lui Leonardo da Vinci

Chiar în inima Romei, în Piazza del Popolo, se află Muzeul Leonardo da Vinci, în care puteți admira invențiile care au uimit lumea, reproduse la scală reală după desenele originale.

Aici aflați totul despre maestrul Renașterii, care a fost, în același timp, inventator, artist, om de știință, inginer și arhitect, îi vedeți picturile reproduse de artiștii restauratori ai Vaticanului și interacționați cu mașinile și echipamentele expuse în spațiile muzeului.

Trebuie doar să luați bilet și să intrați în fascinanta lume a lui Leonardo da Vinci.

8. La grădina zoologică din parcul Villa Borghese

Mergeți în parcul în care se aflau grandioasele grădini ale familiei Borghese, plimbați-vă departe de agitația obișnută din Roma și vizitați Bioparco, grădina zoologică ce adăpostește peste o mie de animale, una dintre cele mai mari și mai vechi din Italia.

În acest fel admirați animalele îngrijite aici și înțelegeți rolul activ pe care grădina zoologică îl are în educația ce ține de protecția mediului și de conservarea speciilor aflate pe cale de dispariție.

9. Învățați tehnicile de luptă ale gladiatorilor

Odată ce ați vizitat Colosseumul și ați auzit poveștile uluitoare despre luptele cu gladiatori, de ce să nu vă bucurați împreună cu cei mici de o experiență antrenantă și să luați parte la un curs ținut de o școală de gladiatori din Roma?

Aveți două ore la dispoziție pentru a învăța și exersa tehnicile de luptă ale gladiatorilor, în special mânuirea săbiilor. Desigur, nu lipsesc costumele speciale și nici istorioarele despre ce însemna viața de gladiator în Roma Antică.

10. Pedalați în Roma

Dintr-o excursie la Roma nu poate să lipsească un tur cu bicicleta, pentru a vă strecura ușor pe străzile pietruite și înguste spre cele mai importante locuri din Roma.

Nu contează dacă ați mai fost în piețele istorice și la ruinele antice, fiindcă aventura pe bicicletă este o experiență mereu amuzantă și antrenantă și sigur ajungeți și în zone ce ascund atracții încă nevăzute, cum ar fi una dintre cele șapte coline ale Romei, Teatro di Marcello, Circo Massimo și Largo di Torre Argentina, piața în care se află patru temple romane și rămășițele Teatrului lui Pompei. Mai mult, aveți ocazia să aflați adevărul la celebra La Bocca della Verità.

Unde stați:

Roma nu duce lipsă de locuri de cazare, însă apartamentele ce pot primi de la trei până la opt persoane rămân mereu o variantă extrem de comodă și de luat în calcul, mai ales pentru o familie cu copii care dorește să-și petreacă o excursie la Roma fără griji.

Alegeți din multitudinea de apartamente pe acela care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre și bucurați-vă de avantajele pe care le oferă, cum ar fi bucătăria și camera separată pentru copii.

Desigur, puteți opta și pentru varianta hotelului, fiindcă există și hoteluri care pun la dispoziție camere speciale pentru familii, ce pot găzdui fără probleme doi adulți și doi copii.

Mai multe experiențe pe care le puteți avea in excursie la Roma găsiți în articolul Vacanță la Roma, iar pentru alte idei de călătorii cu copiii vă recomandăm secțiunea Vacanță cu familia.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.