Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Experimentează gusturile Romei în Testaccio, cartierul unde s-a născut cucina romana

Experimentează gusturile Romei în Testaccio, cartierul unde s-a născut cucina romana

660 Reviews

Roma / Italia

Durată: 4 ore

Furnizor:

Eating Italy Food Tours

De la 77

Scurtă descriere:

Fă o plimbare prin Testaccio, cartierul roman în care s-a născut, cu mult timp în urmă, gastronomia specifică, și degustă preparatele tipice. Mergi la o piață locală și cunoaște orașul așa cum nu mulți turiști ajung să o facă.

Repere:

  • Guști prosciutto, salam, ulei de măsline, trei preparate pe bază de paste, însoțite de vin;
  • Experimentezi suppli - tipica mâncare stradală din Roma;
  • Vizitezi piramida Romei;
  • Îți faci propriile bruschete la piața Testaccio și te bucuri de o porție delicioasă de gelato;
  • Încerci o bere artizanală locală;
  • Îți începi ziua la o brutărie tradițională.

La ce să te aștepți:

Cunoscut drept inima Romei, Testaccio este cartierul clasic al pasionaților de mâncare și locul unde s-a născut cucina romana, adică gastronomia romană. Acest tur ghidat de patru ore, în plimbare, îți permite să experimentezi Roma ca un localnic, într-un cartier în care localnicii mănâncă, trăiesc și fac cumpărături.

 

Scapi de mulțimi și cunoști cu adevărat viața cotidiană, gustând tot ce are mai bun de oferit orașul. Vizitezi o piață locală și întâlnești vânzătorii care au fost aici de generații, deguști cele mai bune paste pe care le-ai mâncat vreodată (fără glumă). Mai încerci de toate, de la preparate italiene clasice la o gustare locală tipică, ce se vinde pe stradă.

 

De-a lungul drumului, ghidul local te distrează și te informează cu povești și anecdote despre cultura și istoria Romei, în vreme ce explorezi cel mai puțin cunoscute obiective ale orașului. Nu există o modalitate mai bună de a trăi ca un localnic decât acest tur prin Testaccio.

Vezi și alte experiențe din Roma

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.