Acasa Travel Moods Explorare 4 Tururi gratuite la cele mai faimoase obiective turistice din Roma

Travel Mood Explorare

4 Tururi gratuite la cele mai faimoase obiective turistice din Roma

Un city break în orașul celor șapte coline te face să îți dai seama că ai la îndemână, mai aproape decât pare, o moștenire culturală inestimabilă.

Cât despre celebrele obiective turistice din Roma, ele sunt mai accesibile ca oricând.

Dacă îți dorești să cunoști îndeaproape acele obiective turistice din Roma ce ți-au înflăcărat dintotdeauna imaginația, află că îți e mai la îndemână ca oricând să le vezi - și să asculți povești despre istoria lor tumultuoasă și atât de interesantă.

Iar patru tururi gratuite, ghidate de câte un localnic, sunt ocaziile perfecte de a descoperi orașul. Modul de funcționare al acestor experiențe ce îți fac șederea la Roma de neuitat e simplu: îți faci o rezervare, mergi în turul ghidat care te atrage mai tare și, la final, dacă te-ai simțit bine, îți recompensezi ghidul cu un bacșiș.

Un tur în centrul Romei

În acest tur gratuit ai ocazia să vizitezi o mulțime de atracții istorice din centrul orașului, să afli de la ghidul care te însoțește informații prețioase, povești și amănunte interesante, care pun în context valoarea și semnificația unora dintre cele mai importante obiective turistice din Roma, la care ajungi și pe care le admiri cu ochii larg deschiși.

Această aventură urbană începe dimineața și îți poartă pașii către Piazza Barberini, cu a sa Fontana del Tritone, sculptată de Bernini. Urmează Fontana di Trevi, în drumul spre Pantheon, una dintre cel mai bine conservate clădiri din Roma Antică, ridicată de împăratul Hadrian.

Continuând pe acest fir istoric, ajungi și la Templul lui Hadrian, înainte de a vizita Biserica Sant' Ignazio, construită în stil baroc, ce adăpostește mormântul papei Grigore al XV-lea. Nu ratezi Piazza Navona, după care te îndrepți spre Castelul Sant 'Angelo sau Mausoleul lui Hadrian, pe acoperișul căruia tronează, impunătoare, statuia Arhanghelului Mihail, și nici alte obiective turistice din Roma care fac faima orașului de pe coline.

Escapadă în Roma clasică

Descoperă Roma în acest tur clasic, ce-ți prezintă, în principal, partea antică a orașului, fiindcă doar așa poți să fii martor la istoria unui vechi imperiu. Pornești din Piazza Venezia, cu al său Palazzo Venezia, dar și cu impunătorul monument Altare della Patria, dedicat primului rege unificator al Italiei, Victor Emmanuel.

Treci de acesta în drumul spre Capitoliu, cea mai mică dar și cea mai importantă dintre cele șapte coline ale Romei. Fiindcă aici erau cele mai de seamă clădiri ale Imperiului Roman, în timp ce azi adăpostește una dintre cele mai frumoase piețe din Roma, Piazza del Campidoglio, construită după planurile lui Michelangelo și împrejmuită de frumoase palate.

De aici, ajungi la forumul lui Traian, unde admiri Columna. Urmează Forumul Roman, centrul vieții publice din Roma Antică, unde se regăsesc ruinele câtorva clădiri guvernamentale importante în acea vreme.

La final, te îndrepți spre Colosseum, pentru a admira grandioasa arenă și a afla amănunte despre importanța pe care o avea în lumea antică romană.

O plimbare de seară în Roma

Dacă preferi să vizitezi orașul seara, când luminile aprinse peste tot accentuează dramatismul clădirilor și monumentelor, adică a acelor obiective turistice din Roma care nu trebuie ratate sub nici o formă, te poți alătura acestui tur gratuit, care începe în jurul orelor 18:00.

După ce te-ai întâlnit cu ghidul care te îndrumă, te îndrepți spre Piazza della Republicca, cu a sa Fontana delle Naiadi (Fântâna Naiadelor), dar și cu biserica, la reconstruirea căreia a contribuit și Michelangelo.

De aici, te îndrepți spre Colina Quirinale, pentru a admira și a afla povești despre un palat istoric, Palazzo del Quirinale. Desigur, din acest tur nu poate lipsi Fontana di Trevi, fiidcă este cu adevărat spectaculoasă în luminile care îi pun în valoare arhitectura.

Treci apoi prin Piazza Venezia, vezi magnificul monument Altare della Patria (Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II) și te oprești, la final, la ansamblul Quattro Fontane, compus din patru fântâni renascentiste, construite între anii 1588 și 1593.

pin icon

Citește și alte articole despre Roma

Noaptea la Vatican

Vaticanul este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Roma, și parcă nicicând nu este mai plin de mister, dar și de spiritualitate, ca la ora asfințitului, atunci când luminile ce încep să se aprindă îi schimbă complet înfățișarea.

Îți începi turul ce trece printre monumente celebre în Piața Spaniei, cu treptele sale iconice, după care te îndrepți spre mausoleul împăratului roman Augustus, construit cu 28 de ani înaintea erei noastre și fiind unul dintre primele proiecte ale împăratului, după victoria sa de la Actium. Chiar dacă cele două obeliscuri de granit roz au fost îndepărtate și și-au găsit acum loc lângă basilica Santa Maria Maggiore și la Quirinale, locul e în continuare impresionant.

Apoi ajungi la castelul San’Angelo și, în cele din urmă, te găsești în Piața Sfântului Petru, unde ești gata să explorezi secretele celui mai mic stat din lume. Mic, da, dar deținând cele mai faimoase operă de artă din lume, fie ele arhitecturale sau de alt fel. Gândește-te numai ca basilica Sfântului Petru a fost construită de Bramante, Michelangelo, Giacomo della Porta, Maderno și Bernini și este reprezentativă pentru Renașterea italiană, în vreme ce Capela Sixtină impresionează dintotdeauna cu frescele sale (de Perugino, Ghirlandaio, Botticelli și Michelangelo).

Și, desigur, nici interioarele pictate de Raphael și Fra Angelico nu sunt de ignorat, dar nici biblioteca sau grădinile.

Dacă ai găsit interesante și utile informațiile din acest articol, îți recomandăm să citești și alte articole din colecția „Fii primul care află”.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.