Acasa Travel Moods Evadare Vacanță la Roma: 10 altfel de experiențe

Travel Mood Evadare

Vacanță la Roma: 10 altfel de experiențe

O vacanță la Roma este o experiență atât de fabuloasă încât până și cinematografia a dedicat pelicule întregi hoinarilor ce explorează orașul. Află ce trebuie să faci odată ajuns aici pentru o evadare de câteva zile.

Ai mai fost în vacanță la Roma, ai bifat obiectivele turistice importante și atracțiile populare. Așa că nu îți rămâne decât să aprofundezi, să cunoști mai bine atmosfera aceea tipic italiană, să deguști savuroasele preparate gastronomice, să te bucuri de o cafea aromată în mijlocul orașului, să te plimbi și să explorezi fabuloasa Romă prin intermediul celor mai originale activități, ce redau cel mai bine spiritul locului.

Știi cum se spune, când ești în vacanță la Roma, fă ceea ce fac romanii.

Experiențe pentru travel mood evadare în vacanță la Roma

1. Rătăcește pe străzile din centrul istoric

Începe-ți vacanța la Roma în centrul istoric, fără griji și fără presiunea de a ajunge undeva anume, astfel încât să te bucuri, pur și simplu, de plăcerea de a te pierde pe străzile pietruite ce se strecoară spre piațete fermecătoare, printre palate renascentiste și biserici ce se evidențiază printr-un stil baroc autentic.

Lasă-ți simțurile cucerite de mirosul cafelei proaspete, de atmosfera efervescentă și totodată relaxată din jurul cafenelelor, gelateriilor și restaurantelor ce-și întind mesele direct în stradă, ici și acolo, treci de galerii și buticuri cochete, de artiști stradali și de pâlcurile de turiști opriți fie în Piazza del Popolo, fie în Piazza Navona sau Piazza Venezia, în drumul lor spre Colosseum, și gustă din plin dulcele stil de viață al romanilor, pe care îl regăsești pretutindeni.

2. Ia micul dejun la Vatican

Bucură-te de o experiență exclusivistă la Vatican, așa cum nu ai mai făcut-o până acum. Totul începe dis-de-dimineață, cu un mic dejun savuros, pe care alegi să-l iei fie în curtea interioară, Cortile della Pigna, fie la o cafeteria, după care vizitezi muzeele Vaticanului înainte de a începe programul oficial.

Așa ai ocazia să admiri nestingherit Capela Sixtină pictată de Michelangelo sau camerele lui Rafael din Palatul Vaticanului, după care sari peste coada de la intrarea în Bazilica Sfântul Petru și, dacă dorești, faci un tur ghidat al Vaticanului, cu ale sale grădini impresionante, pentru a nu-ți scăpa nimic din frumusețea acestui loc ce emană spiritualitate.

pin icon

Citește și alte articole despre Roma

3. Trăiește atmosfera vibrantă din piața Campo de’ Fiori

Trăiește o experiență autentică în vacanța la Roma și ia pulsul piețelor, în care fructele și legumele proaspete sunt etalate din abundență pe tarabe și așteaptă să fie încărcate în plase și coșuri, nu înainte de a fi prezentate și lăudate, așa cum se cuvine, de către vânzătorii energici.

Și nu trebuie să cauți prea mult, fiindcă în Campo de’ Fiori găsești totul la un loc, mai ales că este una dintre cele mai faimoase piețe din Roma. Trebuie doar să treci pe aici și sigur vei pleca cel puțin cu un frumos buchet de flori și cu o poftă de mâncare de nestăvilit.

4. Mergi într-un tur culinar cu un localnic

Și pofta asta de mâncare poate fi oprită cu siguranță într-un tur culinar cu un ghid local în Testaccio, fix în inima Romei, cartierul în care s-a născut bucătăria autentică italiană.

Cele mai gustoase paste și cel mai delicat tiramisu nu doar că te cuceresc pe loc, ci reprezintă doar începutul, fiindcă urmează să cunoști multe preparate specifice din Italia, de la cele clasice la gustările pe care le iei din mers pe străzile pline de vânzători ambulanți.

5. O cură de shopping în stil italian

De această dată, vacanța la Roma este doar pentru tine. Fă-ți timp pentru o sesiune de shopping în care te bucuri de compania unui expert local, ce îți dezvăluie cele mai bune locuri din oraș pentru cumpărături. Doar așa ajungi la buticuri noi, pe care nu trebuie să le ratezi sub nici o formă, sau la galerii de artă uimitoare, dacă asta îți dorești.

Ceea ce este important este că, în această experiență de shopping, beneficiezi de consiliere din partea unei persoane avizate și pasionate de modă, care te poate îndruma cu încredere și ale cărei sfaturi pot fi extrem de prețioase.

6. Ia masa acasă la un localnic

Bucătăria italiană este atât de gustoasă încât ai senzația că nu te mai saturi niciodată. Vrei să încerci mereu feluri noi de mâncare, să-ți transformi fiecare masă într-o experiență autentică și într-un răsfăț permanent.

Fie că alegi să iei masa acasă la un localnic, fie că vrei să gătești o rețetă anume, în vacanță la Roma ai la dispoziție numeroase variante care să-ți satisfacă toate poftele.

7. Explorează orașul într-un Fiat 500 vintage

Iconicul Fiat 500 este mașina ideală pentru o experiență de vizitare a orașului în adevăratul spirit italian, mai ales atunci când e vintage și îl conduci chiar tu într-un convoi colorat, ce va atrage toate privirile într-un tur de excepție în Roma.

Aventura pornește de lângă Colosseum și trece prin locuri faimoase, în care poți admira obiective cum ar fi Arco di Costantino și Circo Massimo. Te oprești în Piazza dei Cavalieri di Malta, conduci pe Lungotevere și treci în Trastevere, unde te strecori pe străzile pietruite și înguste.

8. Vizitează MAXXI, muzeul secolului XXI

Fă un salt în timp, ce te poartă din Roma Antică, ale cărei vestigii le întâlnești mereu, direct în lumea modernă, și vizitează impresionantul muzeu de artă contemporană MAXXI, a cărui clădire a fost proiectată de către celebra arhitectă Zaha Hadid, astfel încât se poate spune că însăși arhitectura muzeului este o operă de artă contemporană în sine.

9. Admiră picturile lui Caravaggio

Vacanța la Roma este un arc în timp, ce urcă și coboară în funcție de locurile unde ajungi, în care trecutul și prezentul conviețuiesc prin intermediul operelor de artă și de arhitectură care îi conferă un farmec aparte.

Astfel, ai șansa să admiri capodoperele lui Caravaggio, pe care le întâlnești în biserica Santa Maria del Popolo din Piazza del Popolo, ce ascunde Crocifissione di S. Pietro și Conversione di Saulo (S. Paolo), dar și în biserica San Luigi dei Francesi de lângă Piazza Navona, în care vezi trei dintre cele mai mari opere ale artistului: Martirio di San Matteo, San Matteo e l'angelo și Vocazione di san Matteo.

10. Viața de noapte din Testaccio

Nu-ți poți încheia vacanța la Roma fără să experimentezi, cel puțin o dată, viața de noapte a orașului. Iar cel mai bun loc pentru a petrece până dimineața, pentru a dansa și a te simți pur și simplu bine, este cartierul Testaccio, în care ai mai fost și cu altă ocazie.

Aici găsești cele mai cool baruri și cluburi, răspândite de-a lungul străzilor pietruite, fiindcă aici se află marea distracție, în care te lași pradă petrecerilor în stil grande grande grande.

Ai nevoie și de alte idei pentru următoarea ta evadare? Consultă secțiunea Experiențe, citește și alte articole din colecția Meriți o pauză și alege ceea ce iți dorești să experimentezi!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.