Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Descoperă vinurile provensale într-un tur ce pornește din Aix-en-Provence

Descoperă vinurile provensale într-un tur ce pornește din Aix-en-Provence

12 Reviews

Provence / Franta

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 70

Scurtă descriere:

Descoperă deliciile provensale ale vinurilor roșii și rose în acest tur de patru ore ce pornește din Aix-en-Provence. Mergi cu mașina până la poalele muntelui St-Victoire, care l-a inspirat pe pictorul francez Paul Cezanne, și vizitează două crame tradiționale din zona viticolă Cotes de Provence St-Victoire. Degustă vinuri exemplare și află povești despre solul și clima unică din Provence, care contribuie la gustul plin al vinurilor. Călătoria cu microbuzul confortabil este inclusă.

Repere:

  • Tur de jumătate de zi de degustare de vinuri către Cotes de Provence St-Victoire din Aix-en-Provence;
  • Mergi până la poalele muntelui St-Victoire, un peisaj care l-a inspirat pe pictorul post-impresionist francez Paul Cezanne;
  • Explorează două podgorii provensale de top alături de ghidul tău expert;
  • Degustă soiuri decadente de vin roșu și rose, de-a lungul a două sesiuni de degustare;
  • Transportul cu un vehicul confortabil este asigurat.

La ce să te aștepți:

Pleacă din Aix-en-Provence de dimineață și călătorește spre est, cu ghidul tău, într-un microbuz, către poalele muntelui St-Victoire, un vârf uluitor care se ridică la peste o mie de metri, dominând peisajul provensal. Acest obiectiv a fost sursa de inspirație a pictorului Paul Cezanne la finele secolului al XIX-lea, și apare în multe dintre capodoperele sale post-impresioniste, precum Vallee de l'Arc et Mont Sainte-Victoire.

 

O regiune viticolă binecunoscută, dealurile line sunt casă pentru numeroase podgorii care se desfată cu temperatura blândă și cu solurile fertile și superficiale. Aici se produc câteva dintre cele mai bune vinuri din Provence, minerale și cu gust plin.

 

Vizitează două dintre cramele cele mai faimoase din zonă și degustă vinurile lor premiate, roșii și rose, în timpul unei sesiuni de degustare alături de ghid. Află despre zonă, despre feluritele vinuri și despre complexitatea lor subtilă, care le furnizează aromele speciale. După fiecare sesiune de degustare, explorezi cramele, ca să vezi unde sunt maturate și îmbuteliate vinurile și ca să admiri atmosfera tipic provensală.

 

Te întorci la Aix-en-Provence după cel de-al doilea tur al unui domeniu producător, iar experiența ta se încheie la punctul de plecare.

Vezi și alte experiențe din Provence

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.