Acasa Travel Moods Romantic 10 destinații fantastice pentru luna de miere în Europa

Travel Mood Romantic

10 destinații fantastice pentru luna de miere în Europa

Luna de miere în Europa te poate duce către cele mai pitorești destinații, așezări pline de culoare și savoare, ținuturi neumblate sau orașe agitate. Nu trebuie decât să alegi locul potrivit pentru vacanța ta romantică.

O lună de miere în Europa te pune în fața unei alegeri dificile. Să alegi Parisul atât de iubit de îndrăgostiți, sau Provence, cu dealurile, podgoriile și câmpurile sale de lavandă? Să poposești la Capri și să guști din stilul de viață al jet-setter-ilor, sau să ajungi la Mykonos în extra sezon, ca să te bucuri de liniște într-o destinație atât de aglomerată de obicei? Să te relaxezi pe dealurile Toscanei sau să privești nostalgic, din gondolă, canalele încărcate de istorie și de povești ale Veneției?

Europa este locul unde cultura, gastronomia și peisajele pitorești stau armonios împreună, iar oricare dintre destinațiile pe care le-am ales pentru tine îți vor asigura o escapadă de neuitat.

1.    TOSCANA, ITALIA

Luna de miere în Italia ar trebui să te ducă în Toscana, ținutul dealurilor line, unde vinul de Chianti încununează cinele, unde fermele splendide se scaldă în soare și unde excursiile de o zi în Florența sau Siena se dovedesc adevărate vilegiaturi culturale în care arta se află în prim plan.

Sate idilice, artă la superlativ și o cultură gastronomică bogată, peisaje fabuloase și cele mai romantice vile și hoteluri care îți pot găzdui escapada romantică.

2.    PARIS, FRANȚA

Poate ai crede că o lună de miere la Paris nu este altceva decât un clișeu, dar care alt oraș este mai romantic, mai primitor și mai potrivit pentru îndrăgostiți decât eternul oraș al luminilor?

Vacanța voastră vă poartă pe străduțe pietruite pline de farmec, în muzee ce găzduiesc opere uluitoare, în mici restaurante și braserii simpatice unde prânzul este o adevărată instituție, printre atracții turistice și locuri ascunse. O plimbare pe cheiurile Senei, o excursie de o zi la Versailles sau o vizită într-un sat pot completa o experiență sublimă.

3.    VENEȚIA, ITALIA

Există un motiv pentru care atât de mulți îndrăgostiți aleg o lună de miere la Veneția – orașul acesta atât de particular are străzi înguste dominate de palazzo-uri grandioase, canale întortocheate, mici magazine și restaurante ce abia așteaptă să fie descoperite și, desigur, gondole!

O plimbare cu gondola pe canalele ce leagă cele 117 insule ce alcătuiesc Veneția, în timp ce privirea alunecă peste poduri istorice, biserici și palate – ce ar putea să nu vă placă la Veneția ?

4.    CAPRI, ITALIA

Luna de miere în Italia va fi fabuloasă în Capri, insula în care vârfurile stâncoase întâlnesc Mediterana azurie și care și-a păstrat același farmec pe care i l-au dat scrierile mitologice din vechime. Imediat ce ajungeți în Marina Grande, panorama pitorească ce se deschide privirii fascinează.

Dar în Capri sunt multe de făcut – dejunuri pe terase scăldate în soare, plimbări în natură sau prin piațetele fermecătoare, cumpărături în mici magazine artizanale pline de comori sau în cafenele în care faimosul aperitivo vă umple de energie.

5.    MYKONOS, GRECIA

Aproape mereu aglomerat și mustind de viață, Mykonos este locul din Grecia ce îmbină peisajele spectaculoase cu o viață de noapte agitată.

Cafenele, buticuri, iahturi ce ancorează în sunetul muzicii, restaurante mereu pline și arhitectură cicladică încântătoare te așteaptă în plin sezon, dar în lunile mai puțin agitate Mykonos redevine ținutul plajelor și al caselor superbe, tărâmul romantic perfect pentru o lună de miere petrecută cu stil.

6.    SANTORINI, GRECIA

Plonjând cu avânt în Marea Egee, Santorini este un loc ce a devenit pe bună dreptate o destinație extrem de populară, însă nici măcar marea de turiști ce poposește aici nu știrbește din farmecul acestui oraș fondat pe o insula vulcanică.

Peisajele sunt fabuloase aici, la fel și opțiunile de cazare și gastronomia locală atât de autentică. Pentru luna de miere în Santorini, nici nu vă trebuie mai mult, dar bucurați-vă și de plimbări printre casele cicladice, ore de liniște pe terasele ce privesc spre mare și apusuri fără egal.

7.    SARDINIA, ITALIA

Cu o istorie bogată, cu coaste spectaculoase, oameni calzi și plaje celebre în toate colțurile lumii, Sardinia este locul perfect pentru luna de miere în Italia.

Bucurați-vă de romantism, plimbați-vă pe poteci muntoase, leneviți la soare pe plajele întinse până în apele transparente ale mării, cunoașteți extraordinara cultură culinară locală, potoliți-vă setea de aventură făcând windsurfing sau explorând ruine antice.

8.    IBIZA, SPANIA

Poate clubberii nostalgici aleg Ibiza ca o destinație perfectă pentru luna de miere, dar insula aceasta este potrivită și pentru îndrăgostiții care iubesc să privească apusul de pe terasele cafenelelor din port, care vor să zăbovească pe plaje sau să se plimbe la umbra pinilor ce străjuiesc drumurile străvechi.

Odată ce vă îndepărtați de plajele aglomerate, insula vă așteaptă cu dealuri line, peisaje rurale idilice și vestigii istorice impresionante.

9.    PROVENCE, FRANȚA

O lună de miere în Provence este ideală pentru cei care nu vor să se împartă între deliciile vieții la țară, într-un peisaj sublim, și glamour-ul coastei, cu plajele și orașele sale.

Toate sunt la îndemână aici, de la piețele săptămânale la restaurantele fabuloase, de la perspectivele pline de lirism către câmpurile de lavandă la livezile de măslini, și de la arta locală, căci aici au găsit inspirație unii dintre cei mai buni artiști ai lumii, la apeductele romane la hanurile rurale romantice ascunse între vii.

10.    COASTA AMALFI, ITALIA

Peisajul mediteranean de aici face din Coasta Amalfitană o destinație minunată pentru luna de miere, inundată de soare și plină de suprize pentru îndrăgostiții care ajung aici. Orășele pitorești, formațiuni muntoase ce plonjează în mare, păduri bogate, vile opulente – toate sunt parte din acel ceva ce constituie farmecul mereu valabil al acestui loc special.

Vizitați Positano și Amalfi, poposiți în hoteluri adorabile, plimbați-vă pe poteci neumblate și energizați-vă în mici restaurante ce tratează gastronomia italiană ca pe o adevărată artă.

Alături de propunerile noastre pentru luna de miere în Europa îți propunem să citești și recomandările pentru destinații exotice din Asia sau Africa. Sau chiar întreaga colecție dedicată acestei vacanțe unice. O lume de infinite posibilități se află în fața ta!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.