Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Vizitează Les Baux, podgorii și livezi de măslini într-un tur din Avignon

Vizitează Les Baux, podgorii și livezi de măslini într-un tur din Avignon

3 Reviews

Provence / Franta

Durată: 5 ore

Furnizor:

Viator

De la 65

Scurtă descriere:

Descoperă extraordinara frumusețe a regiunii rurale din Provence în acest tur de o jumătate de zi la Les Baux de Provence, cu plecare din Avignon. Situat în stâncoșii munți Alpilles, Les Baux oferă vederi panoramice cu podgoriile și plantațiile de măslini pe dealuri. Împreună cu ghidul tău expert, vizitează o presă locală măsline, pentru a degusta câteva feluri de ulei de măsline de calitate și a afla cum sunt făcute, apoi îndreaptă-te spre o podgorie de la poalele munților, pentru o sesiune intimă de degustare de vinuri.

Repere:

  • Tur în Provence de degustări de vin și de ulei de măsline, cu plecare din Avignon;
  • Te oprești în Les Baux de Provence, pentru a admira vederile luxuriantei regiuni rurale provensale;
  • Vizitează o presă de măsline și degustă uleiuri de măsline de calitate superioară, alături de ghidul tău expert;
  • Fă un tur la o podgorie din Provence, de la poalele munților Chaîne des Alpilles;
  • Tur în grup mic, de maximum opt persoane, ce asigură o experiență mult mai personalizată.

La ce să te aștepți:

Începe-ți turul de degustări de vin cu preluarea de dimineață de la hotelul tău din Avignon. Așază-te confortabil și privește cum orașul lasă loc dealurilor verzi, în timp ce călătorești spre Les Baux de Provence – un sat medieval fortificat, ridicat din calcarul care se găsește din abundență în pământul de aici. Hoinărește pe străzile pietruite și admiră casele originale din secolul al XVI-lea și vederile panoramice ale uimitoarei regiuni rurale provensale.

Reîntâlnește-te cu grupul tău și îndreptați-vă spre o presă locală de măsline, pentru a degusta uleiuri de măsline de calitate (Appellation d'Origine Controlée). În timpul vizitei de aici, află mai multe despre standardul AOC care guvernează calitatea și caracteristicile produsului. Vezi cum sunt presate măslinele și gustă uleiurile bogate și fructate, făcute din amestecul delicat al diferitelor măsline.

Apoi, călătorește spre poalele lanțului muntos Alpilles (Chaîne des Alpilles) pentru a face un tur la o podgorie renumită. În timp ce te afli aici, afli despre caracteristicile complexe ale solului din regiune, care definesc vinurile Les Baux. Respectând standarde stricte și tradiții vechi, cea mai mare parte din producția de vin a acestei regiuni este organică și biodinamică. După ce treci în revistă dotările, degustă câteva vinuri fine înainte de a te întoarce în Avignon. Turul tău de o jumătate de zi se încheie cu transferul tău la hotel, la începutul după-amiezii.

Vezi și alte experiențe din Provence

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.