Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Vizitează galerii de artă & participă la o degustare de vin & fernet

Vizitează galerii de artă & participă la o degustare de vin & fernet

24 Reviews

Buenos Aires / Argentina

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 81

Scurtă descriere:

Intră într-o cramă ascunsă în Palermo, hub-ul barurilor clandestine și al cafenelelor secrete din Buenos Aires, pentru o degustare de vinuri memorabilă. În acest tur ghidat de trei ore, cunoști soiurile de struguri din Argentina, în special faimoasele vinuri Malbec. Savurează picada, hor d'oeuvres în varianta argentiniană, pe măsură ce încerci vinurile Malbec și alte varietăți, în timpul unei degustări de vinuri alături de somelierul casei. După aceea, încearcă un fernet, la un bar local. Acest tur misterios este limitat la 12 persoane, asigurând atenție personalizată.

Repere:

  • Explorează străzile locale într-un tur la pas în oraș;
  • Băuturi gratuite, incluse;
  • Tur plin de informații prețioase, oferite de ghid.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul cunoscător în cartierul trendy Palermo Hollywood, parte din Palermo Viejo, plin de designeri și hipsteri care umplu galeriile de artă, cafenelele și buticurile răsărite în vechile case în stil spaniol și în fostele depozite care se întind de-a lungul străzilor pietruite.

În interiorul unei galerii de artă chic, începe-ți turul de trei ore cu un pahar de vin malbec și fii atent la prezentarea făcută de ghid despre acest soi puternic, de culoare roșu-închis, care se trage din podgoriile Bordeaux franțuzești. Oricum, strugurii s-au dezvoltat bine în Argentina și dau astăzi cel mai cunoscut vin din țară.

După această degustare delicioasă, îți dorești mai mult. Urmează-ți ghidul spre o cramă secretă, deschisă doar pentru sesiunea de degustări dedicată micului tău grup. În acest decor intim, somelierul îți spune tot ceea ce trebuie să știi – cultivare, procesul de producție și îmbuteliere – despre malbec și despre alte varietăți.

Guști cinci vinuri, acompaniate de delicioasele picada, aperitive aranjate în mod artistic pe un platou, ce constă în special din mezeluri, brânzeturi, măsline și pâine. Somelierul îți personalizează degustarea și îți poate oferi să încerci, de asemenea, și cabernet sauvignon, syrah și soiul alb torrontés, în funcție de ceea ce este disponibil în ziua vizitei.

Continuă spre unul dintre cele mai bune baruri locale din Palermo, unde poți să bei un fernet adevărat. Descoperă de ce este acest bitter atât de popular printre localnici. Aici este locul în care se încheie turul tău, de unde poți explora locurile din vecinătate pe cont propriu.

Vezi și alte experiențe din Buenos Aires

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.