Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Mergi în arhipelagul Berlengas, plimbă-te cu caiacul, fă snorkeling, explorează peșteri & situri istorice

Mergi în arhipelagul Berlengas, plimbă-te cu caiacul, fă snorkeling, explorează peșteri & situri istorice

42 Reviews

Lisabona / Portugalia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 100

Scurtă descriere:

Petrece o zi extraordinară într-o vizită la arhipelagul Berlengas, un decor ce aduce aminte de pirați, unde poți să te plimbi cu caiacul, să faci snorkeling și să explorezi biosfera ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Ia o barcă spre insula Berlenga și explorează situri istorice, rezervația naturală și peșterile.

Repere:

  • Mergi într-o croazieră pitorească din Peniche spre impresionanta insulă Berlenga Grande;
  • Explorează istoricul fort Sfântul Ioan Botezătorul și află despre asediul spaniol;
  • Bucură-te de o plimbare în rezervația naturală și admiră priveliștile spectaculoase de-a lungul aleilor;
  • Petrece timp înotând în largul plajei virgine, fă snorkeling sau plimbă-te cu caiacul.

La ce să te aștepți:

Această excursie de o zi începe din Peniche, un sat pescăresc tradițional, unde te așteaptă o barcă ce te poartă spre insula Berlenga.

După ce ajungi pe insulă, te urci pe o barcă nouă, mai mică, pentru a vedea fortul Sf. Ioan Botezătorul. Construit în secolul al XVII-lea, fortul a fost o parte importantă din sistemul defensiv de pe țărm. Află povești despre bravii soldați care l-au apărat în timpul atacurilor flotei spaniole.

Fă o plimbare înapoi la port, urmând aleile autorizate ale rezervației naturale, admirând priveliștile uimitoare ale acestei biosfere, patrimoniu mondial UNESCO. În port, ai timp liber pentru prânz (nu este inclus) sau pentru o sesiune scurtă de înot sau de snorkeling (echipamentul îți este furnizat), la plaja din apropiere. Există doar un restaurant pe insulă, dar este de bună calitate, iar peștele proaspăt este mereu în meniu.

Dacă vii în excursie cu o gustare la tine, găsești singura plajă a insulei la doar doi pași depărtare. Să faci snorkeling aici este o alegere bună, fiindcă viața subacvatică este abundentă și marea este calmă. După prânz, ai ocazia să te plimbi cu caiacul în jurul insulei, dacă dorești.

Stâncile insulei sunt pline de peșteri, și poți trece cu caiacul prin ele. Pentru cei mai puțin activi, există opțiunea de a face turul peșterilor într-o barcă cu fundul de sticlă.

După aceea, te îndrepți înapoi spre uscat, pentru călătoria de întoarcere spre Lisabona.

Vezi și alte experiențe din Lisabona

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.