Acasa Travel Tips Experiențe de călătorie Travel mood sau cum să călătorești dincolo de un ghid turistic

Travel mood sau cum să călătorești dincolo de un ghid turistic

Experiențe de călătorie

A trecut vremea să călătorești după un ghid turistic, care îți indică ce să nu ratezi și ce să vezi neapărat în destinația în care ajungi. Acum, te ghidezi după travel mood când îți alegi vacanța, și tot astfel îți petreci timpul prețios. Pentru că acest nou concept spune că dispoziția ta e cea care îți ghidează pașii în necunoscut.

Ghiduri turistice, hărți, liste, destinații must, recomandări de la prieteni sau colegi – toate acestea au fost până acum surse de informații și idei pentru călătoriile și vacanțele tale, nu-i așa? Dar de câte ori nu ți s-a întâmplat ca ideea pe care ți-ai făcut-o încă de acasă despre un sejur să nu se potrivească dispoziției tale? Tocmai de aceea ar trebui să îți urmezi instinctul... și să călătorești după propriul tău travel mood.

Destinațiile la modă sunt în continuare căutate (și poate tocmai de aceea supra-aglomerate și supra-evaluate), din ghiduri turistice afli și acum ce atracții sau monumente trebuie să vezi în orice vacanță, prietenii sunt gata să te sfătuiască în legătură cu orice decizie de concediu ai vrea să iei. Însă a venit vremea să te asculți pe tine.

Tocmai pe această idee atât de simplă se bazează conceptul de travel mood. Acesta este cel mai recent trend în materie de călătorii și e atât de personalizat și de firesc încât e clar că e mai mult decât un fenomen: e o modalitate complet nouă de a-ți programa vacanțele!   

Timpul nostru devine din ce în ce mai prețios, lumea se schimbă în fiecare zi, așa încât acel puțin timp pe care ni-l îngăduim de câteva ori pe an pentru câte un sejur sau un city break ar trebui petrecut cu folos, așa cum ne place cu adevărat, făcând lucruri semnificative pentru noi înșine. De aceea a venit momentul să te gândești, când îți programezi o vacanță, la cum vrei să te simți în călătoria pe care ți-o propui. Ia-ți un moment și chiar gândește-te. Ce fel de experiențe de călătorie vrei să ai? Unde ai visat dintotdeauna să mergi? Și de ce? Ce crezi că ai găsi acolo? Cum ar fi dacă ai renunța la tradiționalul ghid turistic?

Numai fiind conștient de ceea ce vrei să trăiești într-o vacanță poți să ai experiențe care îți plac cu adevărat și să te întorci relaxat, încărcat de energie și cu amintiri de neuitat.
Și să redescoperi bucuria de a cunoaște locuri, oameni și lucruri noi.

 

Travel mood: un concept despre tine & experiențe pentru tine

Poate că e o destinație undeva, un colț de lume care te atrage irezistibil. Dar ce asociezi cu acel loc? Și cum vrei să te simți în acea vacanță?

O destinație poate fi descoperită în moduri diferite. Poate că vrei s-o vizitezi și s-o cunoști, deci ești într-un travel mood activ. Sau poate că vrei să trăiești experiențe pentru suflet, să îți satisfaci pasiunile, și atunci te afli într-un travel mood evadare.

Spre exemplu, la Paris poți să te și plimbi prin muzee și să mergi în tururi de vizitare. Dar poți, la fel de bine, să gătești sau să iei cina în casa unui localnic sau să explorați un cartier boem împreună. Asta inseamnă mai mult decât să bifezi o listă dintr-un ghid turistic.

Sau poate că îți dorești să experimentezi senzații tari, care te fac să simți că trăiești la intensitate maximă... deci ai putea spune că te afli într-un travel mood de aventură. Fiecare loc are mai multe de oferit decât pare la prima vedere, iar dacă știi unde să cauți, vei găsi și acel mood care ți se potrivește cel mai bine.

Alteori poate că nu destinația este prima care îți vine în minte, ci ideea că ai vrea să faci ceva anume. Poate să evadezi, poate să explorezi. În acest caz, chiar experiențele pe care ți le dorești îți pot dicta destinația.

Sau poate că îți dorești să mergi cu familia în vacanță. Puteți petrece timpul împreună în cel mai relaxat, amuzant, ba chiar și instructiv mod, pentru că, orice travel mood ați alege, există locul perfect și experiențele potrivite pentru voi.

Și apoi, momente diferite te pot găsi într-un travel mood diferit, căci știi prea bine că, chiar dacă ești genul aventuros, îți poți dori și o vacanță romantică sau una relaxată.

Ineditul acestui concept stă în faptul că nu te limitează, ci se pliază pe dorințele tale, oferindu-ți experiențe pentru fiecare caz.

Experiențele de călătorie (despre care afli pe larg aici) sunt, de altfel, esențiale, pentru că ele sunt cele care dau savoare oricărei călătorii, dincolo de ghiduri turistice. Aceste activități te pot conecta la un loc și la istoria sau natura lui așa cum o simplă vizită nu o poate face. Dar doar tu știi cel mai bine ce vrei să trăiești în următoarea călătorie și, deci, în ce travel mood ești.

Alege acel travel mood care ți se potrivește

Travel mood evadare 

Când vrei să evadezi din cotidian, dar să călătorești lejer, în ritmul tău, să faci doar acele lucruri care îți aduc cu adevărat plăcere și să trăiești o călătorie care te bucură, pentru sufletul tău, te afli în travel mood evadare.

Travel mood romantic 

Când vreți o vacanță în care să vă concentrați doar pe voi doi și pe relația voastră, când ritmul sejurului este adaptat pentru ce vreți să trăiți în doi, când vă doriți experiențe pe care să le trăiți din plin împreună, atunci sunteți în travel mood romantic.

Travel mood relaxare 

Poate că vrei un sejur fără un program stabilit dinainte, în timpul căruia să lenevești în voie și, chiar dacă ai chef pentru câteva activități, nu vrei ca ele să implice prea mare efort. Atunci ești într-un travel mood relaxare. Și de ce nu ai fi? O meriți!

Travel mood activ 

Când vrei să cunoști din toate punctele de vedere o destinație nouă, să vezi totul și să vizitezi tot ce se poate într-un city break într-un oraș pe care nu îl cunoști sau într-un sejur, ai nevoie de experiențe clasice de vizitare, atent combinate cu cele care îți dezvăluie specificul locului. Pornește la drum într-un ritm susținut, într-un travel mood activ.

Travel mood explorare 

Câteodată o destinație nouă și necunoscută te invită la descoperire. Dacă vrei să o cuprinzi cu totul, să mergi în tururi și excursii locale, să călătorești într-un ritm alert și să vizitezi o întreagă țară, ba chiar și o regiune, ești într-un travel mood de explorare.

Travel mood aventură 

O vacanță trebuie trăită la intensitate maximă și umplută de experiențe care îți ridică nivelul adrenalinei și te fac să trăiești senzații tari? Există multe destinații care să îți ridice pulsul și să te facă să călătorești în ritm alert. Pentru aceasta există travel mood aventură.

Travel mood mixt 

Iar când vrei să treci printr-un mix de stări și să ai experiențe dintre cele mai diverse (de exemplu, să te relaxezi la plajă, dar să ai parte și de activități interesante, cum poți face în Bali sau Vietnam), să te odihnești, dar să și explorezi, vacanțele într-un travel mood mixt sunt cele care te satisfac pe deplin.

Travel mood cool

Ești în pas cu trend-urile, îți plac locurile populare și simți că trebuie să fii prezent la cele mai interesante evenimente din cele mai hip destinații? Dacă asta este ceea ce îți dorești, travel mood cool este pentru tine. Bucură-te de el în cel mai relaxat mod.

 

Acum, că ai descoperit în ce travel mood ești, descoperă experiențele de călătorie pe care le-am ales pentru tine în cele mai diverse destinații. Ai chef de-o evadare sau de o călătorie romantică? Vrei să te relaxezi sau să fii cât mai activ? Îți dorești să explorezi sau să trăiești aventuros? Sau vrei o combinație din toate?

Oricum ar fi, tu știi ce vrei să simți în următoarea vacanță, iar aceasta este frumusețea unui travel mood.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.