Acasa Travel Tips Experiențe de călătorie Like a local – sau cum să afli detalii utile în planificarea calatoriei, chiar de la localnici

Like a local – sau cum să afli detalii utile în planificarea calatoriei, chiar de la localnici

Experiențe de călătorie

Dacă te entuziasmează gândul de a pleca în vacanță, când vine vorba de planificarea călătoriei lucrurile nu mai stau chiar așa. În funcție de locul spre care te îndrepți și de cât timp vei petrece acolo, ai nevoie de ajutor direct de la sursă. Și avem o idee pentru tine.

Planificarea călătoriei poate fi, după caz, o ocupație foarte plăcută, la fel cum poate fi și o activitate epuizantă, mai cu seamă dacă nu ai multă vreme să descoperi destinația. Dar tocmai pentru că ești interesat să călătorești, să descoperi lucruri și să trăiești experiențe speciale, chiar și cu resurse limitate, să interacționezi cu localnicii sau să participi la felurite proiecte de voluntariat, există o resursă valoroasă care poate să îți servească drept ghid.

E drept, există multe mijloace de informare la îndemână, dar numai unele dintre ele sunt cu adevărat utile. Și cele mai folositoare sunt chiar cele pe care ți le pot furniza localnicii. Cei care cunosc cu adevărat o destinație, care trăiesc dintotdeauna acolo sunt totodată cei care te pot introduce în atmosferă, dincolo de ceea ce apare în toate ghidurile scrise. Pentru că, până la urmă, nimic nu poate înlocui un dialog sincer cu cei care își iubesc și cunosc locul de origine.  

Ce este Like a local?

Like a local este un site și o aplicație mobilă care își propune să îi ajute pe călătorii din toată lumea în planificarea călătoriei, localnicii fiind cei care împărtășesc cu alți utilizatori locurile cool în care își petrec chiar ei timpul. În același timp, pe Like a local găsești și tot felul de oferte, pentru că unii localnici pot să te conducă în tururi și îți oferă perspectiva lor unică asupra locului, fie că ai chef de plimbări, de cine care au în centru gastronomia tradițională, de nopți în cluburi sau orice altceva.

Cum te-ai aștepta, ideea acestui site atât de util în planificarea călătoriei i-a venit unui călător care și-a pus toată experiența în acest proiect. Azi, Like a local este o comunitate fără frontiere, unde tot soiul de pasionați oferă sfaturi prețioase despre aproape orice oraș al lumii în care ția-r trece prin minte să ajungi.

 

Ce conține site-ul și cum te ajută în planificarea călătoriei?

Site-ul este gândit ca un ghid care te ajută să eviți locurile mult prea populare și prea turistice, și să îți arate adevărata față a destinației, așa cum o experimentează zi de zi localnicii. Găsești pe el recomandări de restaurante, cu feedback real de la cei care le frecventează; tips-uri despre cafenelele și barurile în care își petrec vremea cei care stau acolo, dar și tot felul de locuri interesante, ale căror povești doar băștinașii le știu, le apreciază și știu să ți le arate.

Dacă ești pasionat de viața de noapte și trăiești pentru a face clubbing, mergi pe mâna lor și ai parte de distracție cu un simplu click. La fel și dacă îți dorești experiențe mai aparte – și poți alege atât activitatea la care participi, cât și localnicul care te însoțește.

Cum folosești Like a local în planificarea călătoriei

Tot ce trebuie să faci ca să îți începi planificarea este să deschizi site-ul, să tastezi numele orașului pe care urmează să îl vizitezi și să alegi dintre mai multe categorii, care includ lucruri de făcut (Things to do), experiențe (Tours & activities), restaurante (Restaurants), viață de noapte (în secțiunea Nightlife) și recomandări de magazine (Shopping).

Mai ai, însă, și alte avantaje – poți parcurge listele tematice făcute de utilizatori, care pot fi unele ce conțin atracții pe care le poți vizita gratuit sau, de exemplu, locurile unde se bea cea mai bună bere sau magazinele vintage sau orice ți-ar putea trece prin cap legat de specificul destinației.

Apoi, ai la dispoziție și conturile localnicilor care sunt gata să îți facă un tur al locului, dar și pasiunile și interesele lor. Dacă ale voastre coincid, atunci știi că ai pe cine să contezi atunci când mergi în vizită.

Și, încă și mai interesant, și în aceasta constă particularitatea site-ului, dacă îți poți face cont, poți să pui orice întrebări dorești celorlalți utilizatori. Iar cu o astfel de resursă la îndemână, este mult mai simplu să îți începi planificarea călătoriei. În doar câțiva pași, știi și ce taximetru să folosești, și unde să îți petreci timpul, și ce obiective merită vizitate.  

 

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.