Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Ia masa acasă la o gazdă pariziană, chiar în inima orașului, într-un apartament aproape de Champs Elysees

Ia masa acasă la o gazdă pariziană, chiar în inima orașului, într-un apartament aproape de Champs Elysees

6 Reviews

Paris / Franta / Europa

Durată:

Furnizor:

BonAppetour

De la 62

Scurtă descriere:

O cină festivă pariziană tipică într-un apartament decorat cu mobilier de secolul al XVIII-lea este modalitatea perfectă prin care poți experimenta cât mai autentic cultul pe care francezii îl au pentru gastronomie și pentru a cunoaște îndeaproape cele mai savuroase preparate.

Repere:

  • Iei cina în apartamentul hausmannian al unei parizience, la câțiva pași de Champs Elysees;
  • Experiența completă a unei mese cu trei feluri tradiționale franțuzești, gătite de o localnică;
  • Cina este acompaniată de vinuri din crama gazdei tale.  

La ce să te aștepți:

Experimentează o cină pariziană tipică în apartamentul unei franțuzoaice, la câțiva pași de Champs Elysees. Aperitivul este servit în salonul decorat în stilul secolului al XVIII-lea și este însoțit de conversații spumoase în spiritul binecunoscut al soiree-urilor franțuzești. Apoi, urmează cina propriu-zisă, de trei feluri, gătită de specialista în gastronomie tradițională franceză. Gazda ta a crescut preparând boeuf bourguignon sau hachis parmentier, dar stilul ei de a găti include și modernizarea felurilor tradiționale, ca parte a trendului culinar francez actual, dar și ca răspuns la produsele proaspete pe care le oferă piața locală. Ai parte de o masă franțuzească memorabilă, căreia gazda îi adaugă și vinurile potrivite – poți să contribui la lista de vinuri dacă ai preferințe foarte specifice. Meniul unei astfel de cine poate include supă cremă de dovleac sau sote de ciuperci, boeuf bourguignon sau rață hachis parmentier, sau miel cu condimente (deși, la cerere, există variante vegetariene), și un platou cu cele mai fine brânzeturi. Desertul constă în delicioase pere în vin, mousse au chocolat sau panacotta cu fructe de pădure.

Iar cum apartamentul gazdei tale se află în apropierea Grand și Petit Palais, Musee du Jeu de paume sau Galliera, o seară petrecută aici este finalul perfect al unei zile în care ai explorat Orașul Luminilor.

Vezi și alte experiențe din Paris

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.