Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Degustă vestitele vinuri franțuzești într-un bar chic din Paris, în compania unui somelier

Degustă vestitele vinuri franțuzești într-un bar chic din Paris, în compania unui somelier

515 Reviews

Paris / Franta / Europa

Durată:

Furnizor:

Viator

De la 59

Scurtă descriere:

Degustă vinuri franțuzești fine în timpul unei sesiuni de degustare într-un bar parizian șic. Învață despre regiunile care produc cele mai bune vinuri din Franța de la somelierul tău, dar și despre nuanțele subtile ale fiecărui soi. Alege dintre trei sesiuni, variind de la degustări de Champagne, brânză și mezeluri, la grand cru, și poți opta să cumperi varietatea favorită de vin pentru acasă.

Repere:

  • Sesiune de degustare de vin la Paris;
  • Degustă o selecție de vinuri franțuzești alături de un somelier, într-un wine bar elegant din Paris;
  • Bucură-te de un platou de brânzeturi artizanale, pâine și mezeluri (în funcție de opțiunea pe care o alegi);
  • Află lucruri noi despre vinurile franțuzești și detalii despre cum să deguști de la expert;
  • Alege dintre trei sesiuni pe cea care se potrivește preferințelor tale.

La ce să te aștepți:

Ajungi la wine bar, unde îți întâlnești somelierul. Deguști o selecție de vinuri premiate din mai multe regiuni și înveți să identifici diferențele subtile dintre varietăți. Descoperi istoria vinului în Franța și afli cum a devenit o adevărată instituție culturală. Verifică itinerariul de mai jos pentru mai multe detalii.

Itinerariu: Degustare de vin de o oră și jumătate, și prânz cu preparate din carne. Această sesiune include degustarea a cinci vinuri franțuzești acompaniate de pâine artizanală, brânză și mezeluri, precum șunca afumată din sud-vestul Franței și cârnați uscați din Corsica. Somelierul îți povestește despre diferitele regiuni în care se produce vin, incluzând Rhone, Bordeaux și Champagne. Învață arta combinării preparatelor cu vinul și descoperă tehnici de degustare de la experți.

Degustare de vin și șampanie de două ore: alătură-te acestei degustări și bucură-te de șase vinuri franțuzești din regiuni precum Champagne, Sancerre și Rhone, acompaniate de pâine proaspătă. Explorează arta combinării preparatelor culinare cu vin, învață cum să citești o etichetă franțuzească de vin și o listă de vinuri, și află ce înseamnă termenii de terroir sau appellation. Somelierul îți furnizează trucuri și o mulțime de povești.

Degustare de vin de două ore grand cru: În timpul acestei experiențe fabuloase de degustare, încerci șase dintre cele mai bune vinuri ale Franței acompaniate de un platou generos de brânzeturi și mezeluri. Cele șase vinuri selectate de la cele mai bune podgorii din țară include grand cru (o clasificare a vinurilor franțuzești care denotă calitatea excepțională), premiers cru (a doua cea mai înaltă clasificare) și vinuri vintage, toate aromate intens și complex. Somelierul îți răspunde la toate întrebările, iar conținutul experienței se mulează pe nevoile și preferințele tale.

Vezi și alte experiențe din Paris

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.