Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Află secretele preparării unuia dintre cele mai renumite deserturi franțuzești: macarons

Află secretele preparării unuia dintre cele mai renumite deserturi franțuzești: macarons

7 Reviews

Paris / Franta / Europa

Durată:

Furnizor:

BonAppetour

De la 111

Scurtă descriere:

Nu poți să îți imaginezi Parisul fără macarons, acele prăjiturele colorate care apar în toate fotografiile de social media. Iar dacă ajungi aici, nu trebuie să ratezi ocazia unui workshop care te învață să prepari delicioasele dulciuri, în casa unui parizian – și reții rețeta, ca să le poți aduce un suvenir cu adevărat memorabil prietenilor tăi.

Repere:

  • Afli cum se face cel mai popular desert din gastronomia franceză;
  • Iei parte la un curs de preparat și copt macarons;
  • Afli despre diversitatea tipurilor în care se declină această prăjitură atât de versatilă.
  • Savurezi adorabilele prăjituri (nu strică să le faci o fotografie înainte).

La ce să te aștepți:

Parisul este pentru totdeauna asociat cu delicioasele macarons pastelate, chiar dacă se spune că originile acestui desert sunt, de fapt, în Italia. Și cum macarons autentice sunt destul de scumpe în magazinele de profil, de ce nu ai încerca să le prepari tu însuți, alături de un parizian? Workshop-ul are loc într-un grup restrâns, ca fiecare participant să aibă parte de atenție personalizată. Cursul se ține chiar în apartamentul haussmanian al gazdei tale, lângă Parc Monceau. Acolo iei parte la lecție, îți pui îndemânarea la bătaie și înveți să prepari macarons. În vreme ce acestea se coc, ai timp pentru conversații delectabile cu gazda, prilej să afli despre cele mai bune restaurante și baruri din oraș. Apoi, savurezi dulciurile colorate în nuanțe de lămâie, caramel sau fructe de pădure (poți anunța dinainte dacă ai preferințe pentru anumite arome), împreună cu un pahar de șampanie, iar la sfârșitul serii poți să te plimbi pe Champs Elysees sau prin Montmartre, aflate nu departe.

Vezi și alte experiențe din Paris

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.