Acasa Experiențe de călătorie Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă Vizitează cartierele vibrante ale Lisabonei și experimentează un spectacol clasic de fado

Vizitează cartierele vibrante ale Lisabonei și experimentează un spectacol clasic de fado

106 Reviews

Lisabona / Portugalia

Durată: 5 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 70

Scurtă descriere:

Vezi cartierele pline de viață ale Lisabonei și bucură-te de cină și de un show clasic de fado, în timpul acestui tur de vizitare în grup mic, sub cerul înstelat. Acest tur este, de asemenea, o introducere excelentă pentru cei care își doresc să afle mai multe despre muzica fado și despre importanța sa în cultura portugheză. Experimentează un spectacol clasic de fado, ascultând melancolicele cântece de dragoste și suferință, în timp ce savurezi o masă tradițională. Turul este limitat la opt persoane, așa că te poți bucura de o experiență intimă.

Repere:

  • Tur de vizitare a Lisabonei, ce include cina și un spectacol tradițional de fado;
  • Află despre începuturile muzicii fado, un gen muzical portughez unic, de la ghidul tău expert;
  • Explorează cartierele Graça și Alfama din Lisabona;
  • Bucură-te de o cină tipic portugheză și de un show live de fado;
  • Tur în grup mic, limitat la opt persoane, ce asigură atenție personalizată din partea ghidului.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul la hotelul tău din Lisabona și urcă într-un vehicul confortabil, dotat cu aer condiționat, pentru turul tău de vizitare și pentru un spectacol de fado. Începe cu o călătorie spre centrul Lisabonei și află cum moștenirea și influențele culturale ale orașului au modelat muzica fado, genul muzical propriu Portugaliei.

 

Mai întâi, vezi Avenida da Liberdade, Restauradores și Baixa, în centrul orașului. De aici, mergi la catedrala din Lisabona și ascultă în timp ce ghidul îți povestește despre fado.

 

Pe măsură ce te îndrepți din centrul istoric spre cartierul Graça, află despre cum a apărut acest gen muzical pe la 1820. Află despre comercianții de pe mare, marinarii și pescarii care cântau cântece melancolice despre dorul de casă și de persoana iubită.

 

Ajungi în Graça și admiri priveliști nemaivăzute ale orașului capitală. Apoi, mergi mai departe spre Alfama, cel mai vechi și mai important cartier, din punct de vedere cultural, din Lisabona. Aici, descoperă rădăcinile muzicii fado și vezi zona care a contribuit la introducerea sa pe lista patrimoniului cultural intangibil UNESCO. Admiră vederi pitorești înainte de a te îndrepta spre ultima oprire, un spectacol fado.

 

Spre finalul serii, intră într-un restaurant clasic cu muzică fado și începe cu o masă portugheză tradițională. În timp ce luminile se estompează, ascultă un superb spectacol live de muzică fado, de trei ore. Lasă-ți emoțiile să te cuprindă până ce notele melancolice iau sfârșit. Când ceasul indică miezul nopții, urcă înapoi în vehiculul tău și întoarce-te la hotel, unde turul se încheie.

Vezi și alte experiențe din Lisabona

Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă

Plimbările sunt cele mai nimerite feluri de a explora o destinație turistică nouă într-un travel mood activ. Dacă vrei să simți cu adevărat atmosfera unui loc, să te imersezi în cultura locală, alege astfel de plimbări, fie pe jos, fie cu bicicleta sau cu o ambarcațiune, pe apă – trăind astfel autentic vibe-ul destinației și aflând, în același timp, povești despre istoria locului, despre tradițiile sale și despre legendele pe care le-a născut de-a lungul timpului.

În grupuri mici și însoțit de un ghid, cunoști într-o manieră amuzantă, interactivă și dinamică zona în care te afli. Iar distracția e de neprețuit când vine la pachet cu aventurarea pe noi tărâmuri.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.