Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Descoperă Alfama, Bairro Alto, Chiado, Baixa, mănăstirea Jeronimos și turnul Belem (sit UNESCO) într-un tur de o zi

Descoperă Alfama, Bairro Alto, Chiado, Baixa, mănăstirea Jeronimos și turnul Belem (sit UNESCO) într-un tur de o zi

85 Reviews

Lisabona / Portugalia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 60

Scurtă descriere:

Adâncește-te în moștenirea culturală a Lisabonei în acest tur în grup mic, de o zi. Explorează cel mai vechi cartier al Lisabonei, Alfama, și află despre istoria din spatele piețelor și monumentelor faimoase de la ghidul tău în timp ce mergi. Treci de cartiere ca Bairro Alto, Chiado și Baixa cu microbuzul și descoperă mănăstirea Jerónimos și turnul Belém, situri incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Repere:

  • Descoperă ce este mai bun din Lisabona în acest tur de o zi, cu plimbări prin cartierele populare, ca Alfama, Castelo și Graca;
  • Vezi obiectivele istorice ale Lisabonei ca mănăstirea Jerónimos și Monumentul Descoperirilor;
  • Savurează un pastel de Belém, un produs de patiserie portughez (inclus);
  • Tur în grup mic, limitat la opt persoane, ce asigură o atenție personalizată;
  • Vizitează apeductul din secolul al XVIII, Mãe d’Água, într-un tur ghidat.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul la hotelul tău din Lisabona și pornește în turul ghidat al capitalei de pe dealuri a Portugaliei. Urcă la bordul unui microbuz cu aer condiționat și îndreaptă-te spre cartierul Lisabonei de pe malul râului, Belém, și vezi două monumente listate în patrimoniul mondial UNESCO. Mai întâi, vizitează mănăstirea Jerónimos din secolul al XVI-lea și ascultă în timp ce ghidul tău explică cum arcurile ornamentale și abundența de creneluri sunt un exemplu excelent al stilului arhitectural portughez manuelin. În apropiere, vezi turnul Belém, unde cândva soldații scrutau orizontul cu privirea, peste râul Tagus, în căutarea invadatorilor.

 

Continuă spre Monumentul Descoperirilor, care celebrează epoca descoperirilor portugheze și pe navigatorii ei, care au plecat să exploreze noi oportunități de comerț cu India și cu Orientul. De aici, mergi la o cafenea din vecinătate și degustă celebrul produs de patiserie, pastel de nata, tarta portugheză cu ouă (inclus).

 

După aceea, continuă spre Mãe d’Água, un rezervor imens construit între secolele XVIII și XIX, ce înmagazina apa provenită de la apeductul Águas Livres. Înăuntru, vezi un mic muzeu dedicat aprovizionării cu apă a orașului. Mergi pe terasă, pentru o vedere impresionantă asupra Lisabonei.

 

Apoi, mergi într-o plimbare prin centrul istoric al Lisabonei. Vezi câteva dintre cartierele tradiționale, precum Castelo, Mouraria și Alfama, cel mai vechi district al orașului. Află despre influența maurilor în acest cartier din secolul al XVIII-lea și apoi hoinărește pe străzile înguste până la punctul de observare Graça, unde te poți bucura de una dintre cele mai bune priveliști cu Lisabona. Turul tău se încheie după ce ești lăsat într-o zonă centrală, fie în Marquês de Pombal, fie în Rossio.

Vezi și alte experiențe din Lisabona

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.