Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Descoperă frumoasa Toscana într-un tur de o zi: Val d’Orcia & Montepulciano & Montalcino

Descoperă frumoasa Toscana într-un tur de o zi: Val d’Orcia & Montepulciano & Montalcino

1246 Reviews

Roma / Italia

Durată: 13 ore

Furnizor:

Viator

De la 113

Scurtă descriere:

Mergi într-un tur în Toscana, din Roma, și vezi tot ce e mai bun din captivanta regiune Val d’Orcia, de lângă Siena. Cu un ghid local alături, descoperă regiunea rurală în care orașe istorice, cocoțate pe dealurile arse de soare, și ferme toscane umplu peisajul. Vizitează orașele Montepulciano și Montalcino, unde se produce vin, și bucură-te de timp liber pentru a explora Pienza, un oraș inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Degustările de vin și prânzul la o fermă sunt incluse.

Repere:

  • Vizitează Val d’Orcia din Toscana într-o excursie de o zi din Roma;
  • Mergi într-un tur, la pas, în orașul medieval Montepulciano;
  • Vezi Abația Sant' Antimo și bucură-te de priveliștile pline de podgorii la Montalcino;
  • Relaxează-te la un prânz cu trei feluri de mâncare locală, la o fermă toscană;
  • Degustă vinuri regionale, inclusiv renumitul Brunello di Montalcino;
  • Petrece timp în ritmul tău în Pienza, un oraș inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

La ce să te aștepți:

Îmbarcă-te în autocarul luxos și călătorește din Roma spre Toscana, cu dealurile sale pitorești. Prima oprire este la Montepulciano, un oraș renumit pentru vinurile sale rafinate și pentru priveliști. Orașul renascentist este cel mai bine cunoscut pentru producerea sortimentului Vino Nobile di Montepulciano, un vin roșu bogat. Află despre el într-un tur la pas și descoperă atracții importante, cum ar fi turnul florentin cu ceas, catedrala cu fațada sa neterminată, cramele medievale și pereții orașului vechi.

După ce faci poze, călătorește mai departe în Toscana, pentru a explora zona din jurul orașului Montalcino. Intră în Abația Sant’ Antimo și admiră apoi peisajul care se întinde în spatele podgoriilor.

Află cum podgoriile locale produc aclamatul vin Brunello di Montepulciano, și apoi degustă un pahar din acest vin în timpul unui prânz cu trei feluri de mâncare, la o fermă locală. În stilul tradițional toscan, meniul conține produse crescute la fermă, precum și o selecție de vinuri locale.

De aici, continuă spre Pienza, una din regiunile incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Aici, bucură-te de 45 de minute pentru a explora. Planul orașului a fost creat de Papa Pius al II-lea, care a dorit să schimbe aspectul orașului său natal. Admiră centrul istoric, care corespunde viziunii papale, și lasă-te uimit de arhitectura frumoasă abundentă. Dacă ești pasionat de mâncare, verifică magazinele cu brânză pecorino, cel mai prețuit produs din Pienza.

Excursia ta de o zi se încheie cu călătoria înapoi spre Roma.

Vezi și alte experiențe din Roma

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.