Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Mergi într-un tur culinar în Campo de’ Fiori, Trastevere și cartierul evreiesc din Roma și savurează preparate tradiționale

Mergi într-un tur culinar în Campo de’ Fiori, Trastevere și cartierul evreiesc din Roma și savurează preparate tradiționale

442 Reviews

Roma / Italia

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 67

Scurtă descriere:

Mergi să descoperi cea mai bună mâncare din Roma în acest tur culinar, la pas, în Campo de’ Fiori, Trastevere și cartierul evreiesc. Cu un ghid, petrece trei ore și jumătate aflând secretele locale ale Cetății eterne și degustând preparate tradiționale italiene, ca înghețata și pastele, precum și specialități ca anghinarea prăjită. Limitat la 12 persoane, acest tur oferă o experiență de vizitare mult mai personală.

Repere:

  • Tur culinar, la pas, de trei ore și jumătate, prin Trastevere, Campo di Fiori și cartierul evreiesc;
  • Descoperă locurile cu mâncare din Roma preferate de localnici, împreună cu ghidul tău;
  • Vizitează piața Campo de' Fiori, pentru a întâlni vânzătorii locali și a degusta produsele lor de calitate;
  • Explorează cartierul Trastevere și încearcă preparate ca pastele clasice romane, înghețată și pizza fără roșii;
  • Tur în grup mic, de maximum 12 persoane, pentru o experiență de vizitare intimă.

 

La ce să te aștepți:

Aventura ta culinară în Roma începe în Piazza Farnese, unde îți întâlnești ghidul și pornești în turul tău la pas, făcându-ți drum mai întâi spre Campo de’ Fiori. Vizitează populara piață de produse de aici, unde standurile sunt pline de legume proaspete, carne și brânzeturi. Pe măsură ce te bucuri de atmosfera vibrantă, întâlnește câțiva vânzători, care îți oferă câteva produse delicioase, pentru a le degusta.

 

Apoi, îndreaptă-te spre Trastevere, un cartier vechi, ale cărui străzi pietruite sunt pline de restaurante și cafenele preferate de localnici. Plimbă-te prin cartier cu ghidul tău, oprindu-te la diferite locuri unde se mănâncă, pentru a degusta preparate romane clasice, cum ar fi paste, pizza bianca (fără sos de roșii), mozzarella proaspătă, salam local și înghețată artizanală.

 

Continuă spre cartierul evreiesc, un district boem din sudul centrului istoric al Romei, cunoscut pentru magazinele sale vintage și pentru studiourile de artă. Opește-te la băcăniile locale și la magazinele cu mezeluri din Piazza della Cinque, pentru a te bucura de specialități ca suppli, anghinare prăjită și cod. Pe deplin satisfăcut, îți închei turul în Trastevere.

Vezi și alte experiențe din Roma

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.