Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Mergi la degustare de vinuri în Provence & viziteaza iconicele sate din regiunea Luberon, într-un tur cu plecare din Aix en Provence

Mergi la degustare de vinuri în Provence & viziteaza iconicele sate din regiunea Luberon, într-un tur cu plecare din Aix en Provence

17 Reviews

Provence / Franta

Durată: 10 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 110

Scurtă descriere:

Acest tur combină degustările de vin cu priveliștile peisajelor provensale spectaculoase, în zece ore și jumătate, cu pornire din Aix-en-Provence. La două podgorii din regiunea producătoare de vin Cotes de Provence St-Victoire te oprești pentru o degustare de vinuri din soiuri speciale rose și roșii. Apoi, treci prin cele mai fermecătoare sate din zona Luberon, printre care Gordes, Roussillon, Lourmarin și Bonnieux. Fă fotografii memorabile cu cătunele așezate în vârful dealurilor, cu un castel renascentist, o biserică din secolul al XII-lea și ascultă-le istoria de la ghidul tău informat. Transportul cu un microbuz confortabil este inclus.

Repere:

  • Excursie de o zi la Cotes de Provence St-Victoire și în zona Luberon, din Aix-en-Provence;
  • Degustare de vinuri roșii și rose la două podgorii de la poalele muntelui St-Victoire;
  • Petrece după-amiază în regiunea Luberon din Provence, explorându-i dealurile acoperite de sătuce;
  • Pozează peisajul din zona castelului Lourmarin;
  • Vezi podul roman arcuit Pont Julien, pe drum spre Roussillon.

La ce să te aștepți:

Pleci din Aix-en-Provence dis-de-dimineață și călătorești spre est într-un microbuz, către poalele muntelui St-Victoire, un vârf uimitor care se ridică la peste o mie de metri, dominând peisajul provensal. Aceasta este o regiune populară pentru producția de vinuri, cu dealuri care găzduiesc nenumărate podgorii ce înfloresc datorită climei temperate și a solurilor fertile. Aici sunt produse cele mai bune vinuri din Provence, cu gusturi pline – degustă-le în timpul unei sesiuni ce îți dezvăluie secretele vinurilor roșii și rose. Află mai multe despre regiune, despre soiurile de vin și despre cât de complexe sunt și ce le face atât de apreciate. Întoarce-te la Aix-en-Provence pentru prânzul pe cont propriu și întâlnește-ți ghidul pentru o excursie de după-amiază în zona Luberon.

Această regiune întruchipează cel mai bine farmecul pitoresc al Franței rurale și este dominată de dealuri pe care se află mici sate – le vezi pe cele mai frumoase dintre ele! Prima ta oprire este Lourmarin, unde poți face fotografii cu castelul Lourmarin, primul castel renascentist al Franței.

Continui drumul cu microbuzul pe pitorescul drum Combe of Lourmarin și sosești la satul învecinat, Bonnieux. Petreci ceva timp liber aici, poate vizitând biserica ce datează din secolul al XII-lea, și te relaxezi la umbra cedrilor seculari. Călătorești prin peisajul rural pastelat, trecând de un pod roman (Pont Julien), și apoi te plimbi prin satul Roussillon, cunoscut pentru solul său argilos portocaliu.

Înainte de a te întoarce la Aix, vizitezi Gordes, un sat care se află pe vârful unui deal, pentru a te delecta cu priveliștile dramatice. Apoi te îndrepți spre Aix și îți sfârșești experiența, seara, la punctul din care ai plecat.

Vezi și alte experiențe din Provence

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.