Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Mergi într-o călătorie culinară fascinantă în Marrakech și bucură-te de zece degustări tradiționale delicioase, alături de un localnic

Mergi într-o călătorie culinară fascinantă în Marrakech și bucură-te de zece degustări tradiționale delicioase, alături de un localnic

61 Reviews

Marrakech / Maroc

Durată: 4 ore

Furnizor:

With Locals

De la 32

Scurtă descriere:

Descoperă povești locale și preparate delicioase ale gastronomiei marocane în această călătorie culinară privată. Degustă 10 dintre cele mai distincte delicatese și adâncește-te în acest paradis gastronomic. Descoperă rețete tradiționale, cultura culinară locală și experimentează noi arome pe drum.

Repere:

  • Savurează zece gustări delicioase;
  • Simte mirosul mirodeniilor exotice marocane;
  • Urmărește artizanii în timp ce pregătesc mâncarea;
  • Experimentează adevăratul ritual de ceai la o cafenea locală;
  • Vezi cumpărătorii și vânzătorii cum se târguiesc în piață;
  • Ești însoțit de ghidul pe care-l preferi.

La ce să te aștepți:

Ești pregătit să savurezi aromele orașului Marrakech? În acest tur privat, iubitorii locali de mâncare au selectat specialități culinare pe care nu trebuie să le ratezi! Lasă-te impresionat de atracții, de parfumuri și de aromele savuroase ale frumosului Marrakech!

 

Îți începi turul în Mellaf cu o introducere în istoria pieței orașului. Plimbă-te în piață printre standurile pline de fructe proaspete, de carne, păsări de curte și legume. Urmărește artizanii cum fac produse de patiserie locale și fă-ți o idee despre cum localnicii se târguiesc în piață.

Începe să experimentezi noi arome și bucură-te de o degustare de dulciuri sau de tagine gătit pe cărbuni. Întreabă-ți ghidul local despre diferitele feluri de tagine și despre secretele modului în care se gătește. Ia cu tine un suvenir unic: o rețetă locală! Înainte de a porni spre următoarea oprire, răcorește-te cu o băutură de migdale, una dintre delicatesele adorate de localnici.

Îndreaptă-te spre souk-uri și explorează unele dintre străzile lăturalnice pentru a descoperi buticuri de mâncare adesea ratate de turiști. Uită-te cu uimire la standurile vânzătorilor și rămâi impresionat de culorile și aromele pe care le descoperi aici. Gustă câteva dintre produsele oferite, cum ar fi măslinele suculente și curmalele. Gidul local îți poate povesti despre varietatea curmalelor și măslinelor pe care le deguști, trebuie doar să-l întrebi.

Continuă pe străzile încurcate din medina și vezi cum se prepară un méchoui, adică un miel întreg, copt într-un cuptor făcut într-o groapă. Vizitează un restaurant foarte retras pentru a încerca și mai multe gustări delicioase, cum ar fi tangia și kofte servite cu pâine proaspăt prăjită. Simte mirosurile de șofran, de cumin și de plante aromatice proaspete și bucură-te de aromele exotice.

La următoarea oprire, degustă trei tipuri de salate făcute din ingrediente proaspete locale. Admiră priveliștile magnifice de pe terasa acoperișului unei cafenele și cere-i ghidului tău privat mai multe detalii despre locurile pe care le-ai vizitat.

Încheie-ți turul în stil marocan, într-un local unic, și soarbe un ceai de mentă. Admiră frumoasa curte interioară și decorațiile tradiționale marocane, cum ar fi carpetele, felinarele mozaicate și fântânile. Află despre tradițiile și obiceiurile de servire a ceaiului în timp ce asculți povești locale, spuse de gazda ta.

Ghidul poate adapta turul astfel încât să se potrivească preferințelor tale, trebuie doar să-l contactezi. Abia așteaptă să te conducă în această călătorie culinară unică!

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.