Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Hoinărește pe străduțele pitorești din Bazarul din Marrakech & ia cina în piața Djemma El Fna din centrul medinei

Hoinărește pe străduțele pitorești din Bazarul din Marrakech & ia cina în piața Djemma El Fna din centrul medinei

34 Reviews

Marrakech / Maroc

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Get Your Guide

De la 70

Scurtă descriere:

Plimbă-te prin Bazar-ul din Marrakech și degustă măsline, fructe uscate, alune și produse de patiserie în acest tur ghidat de seară în agitatul oraș. După seara vibrantă în care explorezi mirodeniile Marrakech-ului, ia loc pentru o cină delicioasă în iconica piață Jemaa El Fna.

Repere:

  • Mergi cu un localnic în Bazarul din Marrakech pentru a-ți arăta magazinele de mâncare ascunse;
  • Folosește la nesfârșit expresia „om nom nom“ în timp ce guști delicatese marocane în souk-uri;
  • Devino un guru al condimentelor după ce vizitezi o piață locală de mirodenii;
  • Explorează legendara Jemaa El Fna în momentul când devine animată noaptea;
  • Savurează o cină marocană tradițională în inima pieței incluse în patrimoniul UNESCO.

La ce să te aștepți:

Marocul este cunoscut pentru bucătăria sa îndrăzneață și aromată, și în ce alt loc mai bun să o descoperi decât în vibrantul oraș Marrakech?

Începe acest tur culinar delicios în Marrakech la legendara piață Jemaa El Fna, locul în care se comercializează, se negociază, se mânâncă și se socializează de aproape un mileniu. Simți imediat istoria, tradiția și cultura în timp ce hoinărești pe străzile înguste ce se ramifică din piață, oprindu-te de-a lungul drumului pentru a explora câteva magazine locale ascunse, pentru a degusta câteva dintre variatele feluri de măsline, alune și alte gustări tipic marocane.

De aici, îndreaptă-te spre una dintre cele mai populare zone ale orașului – piața de condimente! Simte aromele înmiresmate de cumin, șofran, ghimbir, piper, turmeric pe măsură ce te plimbi prin colorata piață, și apoi continuă-ți odiseea culinară prin souk-uri, unde descoperi multe feluri de pâine tradițională și poate încerci să mănânci o copită de vacă sau un cap de oaie pe drum.

După ce ai descoperit ingredientele proaspte din souk-uri și piețe, bucură-te de o cină tradițională marocană în mijlocul vibrantei pieței incluse în patrimoniul UNESCO, Jemaa El Fna, la ora sa de vârf, înconjurat de localnici, șerpi și maimuțe – o atmosferă greu de egalat.

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.