Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Mergi într-o excursie de o zi din Marrakech către Munții Atlas & vizitează opțional lacul Takerkoust și platoul Kik

Mergi într-o excursie de o zi din Marrakech către Munții Atlas & vizitează opțional lacul Takerkoust și platoul Kik

242 Reviews

Marrakech / Maroc

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 69

Scurtă descriere:

Experimentează patru dintre frumoasele văi din Munții Atlas, dar și stilul de viață berber, în această excursie de o zi din Marrakech. Călătorește spre munți într-un vehicul 4X4 sau într-un microbuz, descoperă Valea Ourika cu cascadele sale, satele din Valea Oukaimeden și livezile din Valea Asni. Mergi de-a lungul drumurilor pitorești de munte și ia prânzul la un restaurant sau într-o casă berberă. Fă un upgrade pentru a vizita și lacul Takerkoust și platoul înalt Kik. Numerele de participanți sunt limitate la șapte, pentru o experiență personalizată.


Repere:

  • Evadează din agitația Marrakech-ului spre Munții Atlas și admiră viața tradițională marocană;
  • Admiră multele cascade din Valea Ourika și vezi cum extrag uleiul de argan femeile din zonă;
  • Vezi satele tradiționale berbere în valea Oukaimeden și alege să cinezi împreună cu familia unor localnici;
  • Treci pe lângă recolte de migdale, piersici și nuci în Valea Asni;
  • Continuă aventura cu un upgrade care include o vizită la lacul Takerkoust și la platoul Kik;
  • Grupul este limitat la 7 persoane, pentru a asigura atenție personalizată din partea ghidului.

La ce să te aștepți:

Oferă-ți o zi pentru a explora peisajul superb din Munții Atlas, ca experiență de top în orice călătorie în Marrakech. Vei vedea cât de diferită este viața localnicilor din văi și cât de frumos este Marocul.

Îți începi excursia de o zi cu transferul de la hotelul sau riadul din Marrakech și te îmbarci la bordul unui vehicul 4X4 sau al unui microbuz. Asculți povești despre stilul de viață rural din Maroc pe măsură ce intri în zona deluroasă de la poalele munților. Admiri vârfurile înzăpezite și terasele și te oprești pentru a privi cascadele spectaculoase din Ourika, care fac un contrast cu crestele golașe. Mergi către cascade și faci fotografii, apoi vizitezi o cooperativă locală unde se produce ulei de argan utilizat în cosmetice și în bucătărie.

Apoi vizitezi o grădină cu plante bio-aromatice, unde se cultivă felurite specii de ierburi și plante pentru scopuri medicinale, aromatice și decorative. Mergi către frumoasa Vale Oukaimeden, urci la 1800 de metri pe un drum muntos, trecând de sate berbere construite din piatră și chirpici pe terasele înalte.

Te oprești pentru un prânz la un restaurant pe propria cheltuială, sau optezi pentru o vizită la o familie locală. Îți întâlnești gazdele berbere și te bucuri de o masă preparată în casă, cu salată sau supă, tagine cu couscous și desert sau băuturi. Continui drumul către a treia vale, Asni, sus în munți, și vezi Muntele Toubkal, la o altitudine de 4.165 de metri, și treci de livezile de meri, nuci, piersici și migdali.

După, te îndrepți spre cea de-a patra vale, faimoasă pentru fructele care cresc în zonă. Ține-ți camera foto la îndemână pentru a fotografia cel mai înalt vârf din Africa. După, te întorci la Marrakech sau, dacă ai optat pentru un upgrade, mai mergi încă o oră spre lacul Takerkoust. Admiră apele de azur ale lacului artificial, încadrat de munții cu crestele înzăpezite, și treci de sate tradiționale spre platoul Kik, pe un munte de calcar de unde ai parte de priveliști spectaculoase către văile verzi din jur.

Călătoria se încheie la punctul inițial de plecare din Marrakech.

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.