Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Aventurează-te într-un tur de o zi în Munții Atlas, în orașele Ouarzazate (Hollywood-ul marocan) și Ait Ben Haddou

Aventurează-te într-un tur de o zi în Munții Atlas, în orașele Ouarzazate (Hollywood-ul marocan) și Ait Ben Haddou

148 Reviews

Marrakech / Maroc

Durată: 12 ore

Furnizor:

Viator

De la 110

Scurtă descriere:

Bucură-te de o aventură de-a lungul Munților Atlas, către orașele marocane Ouarzazate și Ait Ben Haddou, într-o excursie ghidată de o zi din Marrakech. Străbate trecătoarea Tizi n’Tichka, la 2.260 metri altitudine. Vezi sate berbere și peisajul divers pe drum către Ait Ben Haddou, un loc listat în patrimoniul UNESCO, și Ouarzazate, poarta către deșert și totodată un loc celebru pentru filmările care s-au făcut aici. Acest tur cu un grup mic include toate taxele de intrare necesare, plus transferul de la și către hotelul din Marrakech.

Repere:

  • Călătorești către Ouarzazate și Ait Ben Haddou din Marrakech;
  • Te bucuri de priveliștile spectaculoase din trecătoarea Tizi n’Tichka;
  • Toate taxele de intrare la locațiile unde s-au făcut filme, muzee și altele sunt incluse;
  • Grupul mic asigură atenția personalizată din partea ghidului;
  • Transferul este inclus.

 

La ce să te aștepți:

Această excursie de o zi din Marrakech la Ouarzazate trece peste Munții Atlas și peste celebra trecătoare Tizi n’Tichka, la 2.260 metri altitudine, cea mai înaltă din întreaga Africă. De-a lungul drumului vezi sate berbere înghesuite pe coasta muntelui, câteodată greu de observat. Cu cât urci, peisajul de schimbă dramatic, devenind semi-arid. Aici întâlnești arhitectura Kasbah, cu turnuri pe toate clădirile, ornamentate cu ferestre cu gratii și pereți în culoarea piersicilor. Aceste case tradiționale sunt construite din chirpici, un material perfect adecvat condițiilor climatice din sud.

 Îți continui călătoria printre frumoasele văi și ajungi la Ouarzazate, cunoscut în întreaga lume drept Hollywood-ul marocan, pentru că aici s-au filmat scene din filme celebre precum Lawrence al Arabiei, The Jewel of the Nile, Kingdom of Heaven, Mumia, 7 ani în Tibet, Alexandru cel Mare, Babel, Gladiatorul sau Game of Thrones...

Poți să vizitezi și Taourirt Kasbah, înscris în patrimoniul universal UNESCO. Te oprești și la muzeul-cinema din Ouarzazate, ca să afli mai multe despre industria filmului. După această vizită, te îndrepți către străvechiul sat fortificat Ait Ben Haddou, protejat UNESCO. Descoperi satul construit din chirpici și piatră și faci o plimbare de-a lungul căreia admiri panoramele alături de ghidul tău. Priveliștile spectaculoase se întind cât vezi cu ochii – și le admiri și în timpul prânzului.

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.