Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Află secretele bucătăriei tradiționale marocane într-o lecție de gătit în aer liber – în curtea unui riad

Află secretele bucătăriei tradiționale marocane într-o lecție de gătit în aer liber – în curtea unui riad

Marrakech / Maroc

Durată: 2 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 50

Scurtă descriere:

Sub îndrumarea unui bucătar-șef, prepară, în aer liber, o masă rafinată cu patru feluri de mâncare marocană, folosind rețete tradiționale și un mic cuptor de lut pe cărbuni. Află despre bucătăria marocană și plăcerile gastronomiei dulci și sărate din Maroc: mâncarea gătită tradițional.

Repere:

  • Experimentează bucătăria marocană prin intermediul unui curs autentic de gătit. Învață despre îngrediente, tehnici și tradiții regionale;
  • Gătește propriile preparate gourmet de mâncare marocană în ambianța stilată a unui riad din secolul al XIV-lea;
  • Sunt incluse o sticlă de vin și una de apă. La sfârșitul cursului și mesei îți este oferit ceai proaspăt de mentă.

La ce să te aștepți:

Ai visat vreodată la piețe colorate, la mirodenii estice nefamiliare și la prepararea unui tagine simplu, dar rafinat, din cele mai proaspete ingrediente? Atunci vei fi încântat de acest curs de gătit.

Ești așteptat la un riad în Marrakech de către bucătarul-șef, cu ingredientele pregătite. În bucătăria din curtea interioară lucrezi sub o îndrumare iscusită, în timp ce gătești o masă rafinată cu patru feluri de mâncare marocană, folosind rețete tradiționale și un mic cuptor de lut, pe bază de cărbuni. În timp ce tagine-ul tău se face deasupra focului, prepară o selecție de salate marocane care se servesc înainte de orice masă din regiune. La final, te așteaptă desertul.

Bucură-te de un vin marocan bun la masa ta autentică și zăbovește după aventura ta culinară la un ceai de mentă, bucurându-te de preparate de patiserie proaspete.

Bucătăria marocană folosește doar produse regionale, sezoniere și oferă un echilibru minunat de mâncăruri dulci și sărate; folosește ingrediente originale, cum ar fi apa de trandafiri și lămâile murate. Cursul de gătit poate fi adaptat dorințelor tale.

 

 

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.