Acasa Travel Moods Evadare City break Londra: 12 experiențe pentru travel mood evadare

Travel Mood Evadare

City break Londra: 12 experiențe pentru travel mood evadare

Un city break la Londra este răspunsul la o chemare către o destinație mereu efervescentă, cool și surprinzătoare, plină de experiențe promițătoare.

Un city break la Londra de-abia dacă îți va fi de ajuns pentru a experimenta tot ce are de oferit această metropolă electrizantă, către care simți o chemare, ca în piesa London Calling, de fiecare dată când te afli într-un travel mood de evadare.

Ai atât de multe lucruri de făcut aici, de la explorarea istoriei monarhiei, care se confundă cu istoria orașului, la admirarea artelor, arhitecturii și vieții de zi cu zi a localnicilor, încât nu ți-ar ajunge o viață să te plictisești de Londra.

Dar tocmai pentru că sunt atât de multe de făcut, am ales pentru tine 12 experiențe care te ajută să iei parte la ritmul amețitor.

 

Cum ajungi:

Zborurile către Marea Britanie s-au înmulțit, în mai toate orașele mari ale țării, așa încât și companiile de linie precum Tarom sau British Airways, cât și cele low cost, precum Ryanair, WizzAir sau Blue Air, își trimit avioanele într-acolo. Deci e foarte ușor să obții un cost bun pentru transport, mai ales dacă decizi din timp și cauți cele mai avantajoase oferte.

 

Experiențe pentru travel mood evadare în city break la Londra

1. Experimentează Londra ca un localnic

Bucură-te de oraș ca un londonez autentic, trecând pe la câteva monumente clasice și descoperind niște comori pe care doar nativii sau îndrăgostiții de oraș le știu, într-un tur privat cu totul special.

De la Catedrala Sfântului Paul și Tate Modern, Trafalgar sau Big Ben, toate locuri emblematice ale orașului, până la adrese secrete și puțin bătute de turiști, precum Clink Street sau cimitirul victorian al Doamnelor Nopții, iei la pas acele destinații imprevizibile, dar care constituie, la un loc, atmosfera londoneză. Desigur, mergi și la Borough Market, și la un magazin de ceaiuri, dar și la Globe Theatre, locul care l-a dat lumii pe Shakespeare, sau prin fosta temniță de la Tower Bridge. Și bucuri de un strop de relaxare într-o oază urbană plină de verdeață. Întâlnirea cu ghidul local are loc la St. Paul’s, iar turul se încheie în Soho.

2. Pe urmele acțiunii, într-un black cab

Cum poți îmbina experiența clasicelor taxiuri londoneze cu fascinația ta pentru locurile pe unde au umblat personaje celebre, reale sau fictive? Un tur privat al Londrei, în care călătorești într-un black cab, pe urmele lui Shakespeare, James Bond, Sherlock Holmes sau Beatles te transformă într-un detectiv în acțiune.

Timp de patru ore ești purtat prin locurile unde și-au dus existența personajele tale preferate și creatorii lor, precum 221B Baker Street, unde locuia detectivul iconic al lui Sir Arthur Conan Doyle (și ajungi și la casa autorului). Apoi intri în lumea lui Bond, trecând pe la casa lui Fleming, dar și pe la MI6 și MI5. Și călătorești de la casa pe care o împărțeau John Lennon și Yoko Ono până la studioul din Abbey Road unde The Beatles au făcut istorie.

3. Aventurează-te în jungla urbană în city break la Londra

Un tur privat alături de un localnic îți dezvăluie, într-un city break la Londra, fața atât de creativă și mereu energică a orașului. Ca într-o galerie de artă, privești fascinat mostre excelente de graffiti, ca lucrările lui Banksy, admiri performeri stradali, asculți legende locale și te amuzi.

Și nu ratezi nici spații artistice alternative, precum cele din Brick Lane, unde te așteaptă și o mulțime de restaurante cu specific indian și târguri vintage. Zona East End, preferată de tinerii creativi, ți se așterne în față.

4. Fă un tur de degustare în locurile preferate de londonezii reali... sau legendari

Un astfel de tur, care te poartă pe urmele londonezilor celebri, în localurile unde le plăcea să bea sau să mănânce, este o experiență inedită. Auzi povești despre felul în care aceste personaje își petreceau timpul în zonă, afli de ce orașul a servit drept decor pentru atâtea filme, și te bucuri, pentru două ore și jumătate, de un spațiu urban inedit.

Treci pe la London Bridge, traversezi Tamisa, mergi la una dintre cele mai vechi piețe ale Londrei, și ai parte de patru degustări surpriză. Va trebui să ghicești dacă mănânci felul preferat al lui Bridget Jones sau James Bond! Ba chiar mergi și într-un pub în care se bea cidru și bere încă de pe vremea lui Shakespeare.

 

5. Vizitează piețe celebre în city break la Londra

Experimentează cu toate simțurile mixul de vechi și nou specific metropolei londoneze, în câteva piețe faimoase, unde tradiția britanică face loc modernității.

Piața Camden (Camden Market), amenajată în locul unor foste grajduri, vibrează în ritmuri alternative și este spațiul în care poți redescoperi o parte din spiritul și estetica a ceea ce au reprezentat anii de rebeliune ai mișcării punk din Londra. Aici găsești o mulțime de standuri cu discuri vechi, multe dintre ele rarități, tricouri cu trupe punk, haine vintage, antichități, cărți, piese de decor, mobilă veche, tot feluri de nimicuri retro ce te cuceresc pe loc.

 

Piața Portobello (Portobello Road Market), din Notting Hill, celebrul cartier londonez, este cea mai vestită piață de antichități din lume, datorită multitudinii de magazine, standuri și tarabe ce scot la lumină frumoasele lucruri de altădată. Aici te pierzi într-o mare de antichități, haine vintage, obiecte retro, iar căutarea ta nu se oprește până nu găsești suvenirurile perfecte. Și, că tot ai ajuns în această zonă, merită să te avânți și pe Portobello Road, faimoasa stradă unde poți descoperi magazine și restaurante încântătoare și te oprești să admiri unul dintre cele mai vechi cinematografe din Anglia, Electric Cinema.

Piața Borough (Borough Market) este cea care te aduce mai aproape de obiceiurile culinare londoneze, fiind una dintre cele mai mari și mai vechi piețe alimentare din Londra. Și una dintre cele mai frumoase. Intri imediat în atmosfera pieței, unde producătorii locali își etalează produsele, mereu proaspete și apetisante.

 

6. Intră în atmosfera puburilor londoneze

 Nu simți cu adevărat pulsul Londrei fără să dai o tură prin barurile și puburile sale istorice și fără să guști din celebra bere englezească. Londra este renumită pentru cultura locală din care face parte și mersul în pub, care absoarbe oameni și povești fascinante în tradiții păstrate de-a lungul veacurilor.

Un tur ghidat, care îți indică cele mai importante și mai vechi puburi din Londra, unde berea în diferite arome răspunde specificului istoric al localurilor, se transformă într-o experiență de viață. Nu ratezi singurul han elisabetan rămas în picioare, nici taverna frecventată în trecut de Charles Dickens și de Arthur Conan Doyle.

 

7. Gătește și degustă sushi la Buddha Bar

Arta japoneză a preparării sushi-ului are ceva seducător și extrem de precis, și poți să o deprinzi într-un masterclass foarte special, la Buddha Bar.

Aici ai parte de o experiență de o oră de-a lungul căreia înveți de la chef-ul renumit pentru gastronomia asiatică cum să prepari delicioasele nigiri și maki, acompaniate de sake. Fii sigur că ai să te molipsești de pasiunea pentru sushi, mai cu seamă când îți deguști delicatele creații.

8. Cațără-te pe arena O2

Dacă îți dorești și un strop de adrenalină și vrei să vezi Londra de sus, nu ai decât să îți pui la încercare abilitățile de cățărător și să ajungi până în vârful arenei O2.

Alături de instructor, care îți face și trainingul de siguranță și te echipează cu tot ce trebuie, și de alți entuziaști, cucerești structura de 52 de metri ce găzduiește restaurante și o mulțime de alte variante de entertainment și te cațări până în vârf, de unde admiri Greenwich, Queen Elizabeth Olympic Park și zgârie-norii din Canary Wharf. Desigur, și coborârea este o experiență în sine.

 

9. Fă un tur culinar în East End

East End este de multă vreme cel mai vibrant și mai cosmopolit cartier al Londrei, așa că nu poți rata oportunitatea unui tur culinar la fel de divers ca regiunea pe care o explorează.

Pornești de la Spitalfields, unde îți întâlnești ghidul, într-o călătorie a simțurilor ce trece prin 10 specialități culinare, de la sandvișul cu bacon celebru și premiat de la St John Bread and Wine, la English Restaurant, unde savurezi faimoasa budincă. Un producător de brânzeturi speciale, un magazin autentic cu fish & chips, restaurantele indiene de pe Brick Lane, bagels de la Beigel Bake și o tartă cu caramel sărat, pe toate le descoperi într-o aventură de trei ore și jumătate care se încheie în Shoreditch.

10. Mergi pe urmele Beatles-ilor

Beatlemania anilor ’60 încă mai trăiește în anumite zone ale orașului în care grupul și-a scris istoria, și pe care le descoperi într-un tur ce se dovedește memorabil mai ales pentru pasionații de muzică, dar nu numai.

Din Trafalgar Square, mergi pe urmele lui John, Paul, Ringo și George, prin cluburile unde au cântat pentru prima oară, până la acoperișul pe care și-au susținut ultimul concert, fă-ți fotografii pe iconica trecere de pietoni din fața studioului de pe Abbey Road și ascultă povești despre cea mai de succes trupă a lumii. Comentariile ghidului se împletesc cu priveliștile și cu pub-urile și te introduc perfect în atmosfera de swinging sixties.

11. Mergi la un musical

Tradiția teatrului este una cu vechime în Londra, și cel mai amuzant mod de a o descoperi este să mergi la un musical.

Orașul găzduiește atât de multe, de la Fantoma de la operă la Mizerabilii, și de la The Lion King la Kinky Boots, cu distribuții extraordinare, din care fac parte actori faimoși și extrem de talentați, încât nu îți mai spunem decât că ai face bine să îți rezervi un bilet din timp!

12. Bea un ceai regal fix la ora 5

Să bei un ceai bun în renumita tradiție englezească este o experiență extrem de elegantă. Cea mai faimoasă destinație pentru a servi un ceai de după-amiază tipic britanic este ceainăria Fortnum & Mason, din Piccadilly, a cărei istorie coboară până în anul 1707.

Poți servi unul dintre cele peste o sută de tipuri de ceai în elegantul salon (The Diamond Jubilee Tea Salon) inaugurat în 2012 chiar de către Regină, în compania Ducesei de Cornwall și a Ducesei de Cambridge.

 

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.