Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Fă o incursiune în stilul de viață pescăresc din Lisabona, mergi la o piață locală & ia prânzul cu un localnic

Fă o incursiune în stilul de viață pescăresc din Lisabona, mergi la o piață locală & ia prânzul cu un localnic

32 Reviews

Lisabona / Portugalia

Durată: 5 ore

Furnizor:

With Locals

De la 80

Scurtă descriere:

Dacă îți place să mergi la plajă, să mănânci pește proaspăt și să cunoști vechiul stil de viață, alătură-te unui ghid localnic, pentru a petrece șapte ore împreună cu el!

Repere:

  • Află despre modul tradițional de viață al pescarilor;
  • Vizitează piața Livramento, considerată de USA Today ca una dintre cele mai bune din lume;
  • Ia prânzul în Setúbal, la un restaurant pescăresc tipic.

La ce să te aștepți:

Ești preluat din Lisabona și, după ce traversezi vechiul pod al orașului, ești condus cu un autovehicul spre plaja Fonte da Telha Beach (considerată cea mai bună plajă urbană din Europa), unde se află un vechi sat pescăresc.

Afli despre modul de viață tradițional al pescarilor și despre tehnicile diferite de pescuit, pe o plajă înconjurată de stânci și de păduri de pini.

Mai târziu, călătorești de-a lungul coastei spre lanțul muntos Arrábida, unde poți vedea priveliști răpitoare cu estuarul Sado, care este considerat unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume.

Coborând din munți, ajungi în orașul Setúbal, pentru a vizita piața Livramento (înființată în anul 1930). Această piață a fost apreciată de USA Today Travel (Food & Wine), în iunie 2015, ca una dintre cele mai bună piețe de pește din lume.

Pereții distinctivi ai pieței, acoperiți cu mozaicuri, se numesc „Azulejos“. Formate din 5.700 de piese decorative, frescele de pe pereți măsoară proximativ117 metri pătrați și prezintă scene din activitățile locale de zi cu zi, precum pescuitul și agricultura.

Vezi sortimentele locale de fructe de mare expuse pe tejghele și vezi cum arată cu adevărat peștii! Sardinele sunt foarte căutate în această piață. Potrivit biroului de turism național portughez, în timpul lunii iunie sunt mâncate în Portugalia 13 sardine pe secundă.

Pentru a-ți încheia experiența, și înainte de a te întoarce la Lisabona, ia prânzul la un restaurant pescăresc tipic, condus de o familie, și bucură-te de o masă tradițională mediteraneeană.

Este necesară rezervarea de către minimum două persoane, pentru ca acest tur să aibă loc.

Vezi și alte experiențe din Lisabona

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.