Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Fă o incursiune în stilul de viață pescăresc din Lisabona, mergi la o piață locală & ia prânzul cu un localnic

Fă o incursiune în stilul de viață pescăresc din Lisabona, mergi la o piață locală & ia prânzul cu un localnic

32 Reviews

Lisabona / Portugalia

Durată: 5 ore

Furnizor:

With Locals

De la 80

Scurtă descriere:

Dacă îți place să mergi la plajă, să mănânci pește proaspăt și să cunoști vechiul stil de viață, alătură-te unui ghid localnic, pentru a petrece șapte ore împreună cu el!

Repere:

  • Află despre modul tradițional de viață al pescarilor;
  • Vizitează piața Livramento, considerată de USA Today ca una dintre cele mai bune din lume;
  • Ia prânzul în Setúbal, la un restaurant pescăresc tipic.

La ce să te aștepți:

Ești preluat din Lisabona și, după ce traversezi vechiul pod al orașului, ești condus cu un autovehicul spre plaja Fonte da Telha Beach (considerată cea mai bună plajă urbană din Europa), unde se află un vechi sat pescăresc.

Afli despre modul de viață tradițional al pescarilor și despre tehnicile diferite de pescuit, pe o plajă înconjurată de stânci și de păduri de pini.

Mai târziu, călătorești de-a lungul coastei spre lanțul muntos Arrábida, unde poți vedea priveliști răpitoare cu estuarul Sado, care este considerat unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume.

Coborând din munți, ajungi în orașul Setúbal, pentru a vizita piața Livramento (înființată în anul 1930). Această piață a fost apreciată de USA Today Travel (Food & Wine), în iunie 2015, ca una dintre cele mai bună piețe de pește din lume.

Pereții distinctivi ai pieței, acoperiți cu mozaicuri, se numesc „Azulejos“. Formate din 5.700 de piese decorative, frescele de pe pereți măsoară proximativ117 metri pătrați și prezintă scene din activitățile locale de zi cu zi, precum pescuitul și agricultura.

Vezi sortimentele locale de fructe de mare expuse pe tejghele și vezi cum arată cu adevărat peștii! Sardinele sunt foarte căutate în această piață. Potrivit biroului de turism național portughez, în timpul lunii iunie sunt mâncate în Portugalia 13 sardine pe secundă.

Pentru a-ți încheia experiența, și înainte de a te întoarce la Lisabona, ia prânzul la un restaurant pescăresc tipic, condus de o familie, și bucură-te de o masă tradițională mediteraneeană.

Este necesară rezervarea de către minimum două persoane, pentru ca acest tur să aibă loc.

Vezi și alte experiențe din Lisabona

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.