Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Explorează Insula Spinalonga & vizitează Elounda & plimbă-te în Agios Nikolaos într-o superbă excursie de o zi

Explorează Insula Spinalonga & vizitează Elounda & plimbă-te în Agios Nikolaos într-o superbă excursie de o zi

1 Reviews

Creta / Grecia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 49

Scurtă descriere:

Așezarea Elounda datează din timpuri străvechi. Orașul roman Olous se află la doar câțiva metri de locul actual al satului. Situl arhelogic Olous este scufundat în apropierea întinderilor de sare din Elounda și încă poate fi văzut și astăzi.

Repere:

  • Descoperă Elounda, locația serialului BBC „Who Pays the Ferryman“
  • Vizitează Insula Spinalonga, pentru un tur ghidat;
  • Bucură-te de apele de cristal și de un grătar la bordul vasului;
  • Fă o călătorie istorică, înapoi în timp, și vizitează, de asemenea, pitorescul oraș Aghios Nikolaos.

La ce să te aștepți:

Această excursie este o călătorie înapoi în timp, din moment ce îți dă senzația și sentimentul unei alte ere. Călătorind de-a lungul coastei de nord-est, prin trecătoarea Agios Gerogios, ajungi la micul sat pescăresc Elounda, locația serialului BBC „Who Pays the Ferryman“. Astăzi, Elounda este o stațiune de vacanță populară, des vizitată de personalități VIP, datorită resoturilor ei luxoase, la plajă, situate în zonă. De aici, ia barca ce te duce la mica insulă Spinalonga.

 

Istoria și cultura insulei Spinalonga au devenit, în decursul timpului, una cu tragedia umană. Această mică insulă poartă cu ea istoria Greciei antice, ca punct natural de apărare a orașului antic Olous; istoria sarazinilor, ca ascunzătoare pentru pirații lor; istoria venețienilor, ca fortăreață a lor; istoria turcilor, ca așezare a lor. După turul ghidat al insulei, mergi spre micul golf nisipos Kolokitha, unde se află ancorată barca. Aici, ai o grămadă de timp pentru a înota în apele de cristal și a savura un grătar, servit la bordul vasului.

 

Întoarce-te la Elounda, de unde iei autobuzul spre ultima ta oprire, pitorescul oraș Aghios Nikolaos. Aici, ai timp să privești vitrinele magazinelor, să vizitezi lacul fără fund, să faci cumpărături la magazinele locale și să te relaxezi.

 

 

Vezi și alte experiențe din Creta

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.