Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Bucură-te de peisaje superbe într-o excursie de o zi din Roma în Insula Capri, cu tur opțional la Grota Albastră

Bucură-te de peisaje superbe într-o excursie de o zi din Roma în Insula Capri, cu tur opțional la Grota Albastră

1187 Reviews

Roma / Capri / Italia

Durată: 13 ore

Furnizor:

Viator

De la 139

Scurtă descriere:

Ești în căutarea uneia dintre cele mai bune excursii de o zi din Roma? Călătorește spre Capri, insula din Marea Tireniană, într-o excursie de o zi cu un ghid experimentat. Călătorește cu autocarul spre Napoli, de unde traversezi marea albastră cu barcă, pentru a ajunge la insula Capri. Bucură-te de prânz în Anacapri, un sat din vârful unui deal, ce oferă priveliști superbe, și explorează apoi orașul Capri în mod independent. Poți merge, de asemenea, într-un tur la renumita Grota Albastră, dacă dorești.

Repere:

  • Excursie de o zi la Capri, din Roma, cu un ghid local expert;
  • Călătorește din Roma spre Napoli, admirând peisajul pitoresc al zonei Castelli Romani;
  • Traversează marea spre insula Capri cu o barcă și vizitează apoi Grota Albastră, dacă dorești;
  • Vizitează fermecătorul sat Anacapri, pentru a te bucura de prânz și de vederile cu golful Napoli;
  • Vezi atracțiile de top din Napoli, cum ar fi Castelul Nuovo, pe drumul de întoarcere spre Roma.

La ce să te aștepți:

După ce ești preluat de la hotel sau de la punctul de întâlnire, excursia ta de la Roma la Capri începe cu o călătorie de aproximativ trei ore, spre Napoli, capitala regiunii Campania din Italia. Pe drum, admiră peisajul zonei Castelli Romani și atracții ca Abația din Montecassino, o mănăstire benedictină din vârful unui deal.

Când ajungi în portul din Napoli, urcă într-o barcă sau într-un catamaran pentru o croazieră de 45 de minute, traversând Marea Tireniană spre Capri, o insulă la modă care se află în largul faimoasei coaste Amalfi. Acostezi în portul turistic Marina Grand, unde ești transferat într-o altă barcă, pentru o călătorie ghidată de-a lungul țărmurilor, pentru a vedea fascinanta Grotă Albastră, cea mai renumită atracție naturală a insulei Capri (intrarea se face pe propria cheltuială). Încântătoarea culoare albastră a grotei vine de la razele soarelui care răzbesc din adâncurile apei și de la o mică rază de lumină, de la singura intrare a peșterii.

Înapoi pe insulă, îndreaptă-te cu autocarul spre micul sat Anacapri, pentru a te bucura de priveliștile golfului Napoli și de prânz, la o trattoria locală. Apoi coboară de pe deal și mergi spre orașul Capri, principala așezare a insulei, unde te poți plimba de unul singur. Mergi la cumpărături de suveniruri sau vezi atracții ca Piazza Umberto, înainte de a prinde barca înapoi spre Napoli, unde te urci din nou în autocar pentru drumul de întoarcere spre Roma.

Pe măsură ce pleci din Napoli, vezi atracții cum ar fi Castelul Nuovo, Certona di San Martino și Palazzo Reale. Apoi relaxează-te pe parcursul călătorie spre Roma, unde excursia se încheie în apropiere de gara Termini sau la una dintre următoarele locații, cum preferi: Via Veneto, Piazza Barberini, Piazza Venezia sau Piazza della Repubblica (trebuie doar să-ți anunți ghidul).

Vezi și alte experiențe din Roma

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.