Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Descoperă orașul Heraklion într-un tur culinar cu un localnic & participă la o degustare de mezze într-o tavernă tipic grecească

Descoperă orașul Heraklion într-un tur culinar cu un localnic & participă la o degustare de mezze într-o tavernă tipic grecească

4 Reviews

Creta / Grecia

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

De la 92

Scurtă descriere:

Descoperă atracțiile ascunse ale orașului Heraklion și deliciile sale culinare într-un tur la pas, de patru ore. Împreună cu un ghid local prietenos, adâncește-te în inima capitalei cretane, pentru a experimenta obiectivele sale, comorile ascunse și mâncărurile preferate de localnici. Vezi atracții cum ar fi Catedrala Sfântului Tit, plimbă-te deasupra zidurilor orașului venețian și descoperă străzi lăturalnice ascunse și cartiere vibrante. Află despre istoria orașului Heraklion, inspectează preparatele delicioase la o piață locală, bea o o cafea grecească și savurează delicioasele mezze – mici aperitive – la o tavernă. Turul este limitat la 12 persoane, pentru o experiență mult mai personalizată.

Repere:

  • Tur culinar la pas, de patru ore, în Heraklion, alături de un ghid local, ce are loc dimineața;
  • Vezi orașul ca un localnic și descoperă străzile și cartierele sale ascunse;
  • Vezi atracțiile de top ale orașului, cum ar fi Catedrala Sfântului Tit și zidurile venețiene;
  • Bea o cafea tradițională grecească și vizitează o piață, pentru a degusta preparate locale;
  • Află despre Heraklion, sub dominația bizantină, venețiană și turcească;
  • Vizitează o tavernă, pentru a te bucura de un platou gustos de mezze;
  • Tur în grup mic, limitat la 12 persoane, ce asigură o experiență mult mai intimă.

La ce să te aștepți:

Unul dintre cele mai vibrante orașe de pe tot cuprinsul Greciei, Heraklion s-a aflat la intersecția civilizațiilor de secole. La începuturile sale, orașul era cunoscut sub numele de Kastro, despre care istoricii cred că indică faptul că orașul era înconjurat de ziduri de fortificație. Alătură-te acestui tur la pas în Heraklion, pentru a cunoaște orașul așa cum este astăzi, dar și cum era cu secole în urmă, descoperind rămășițe ale ocupațiilor bizantinilor, arabilor, venețienilor, turcilor și piraților... da, piraților.

 

Începând de la „Piața Libertății“, anume piața Eleftherias, turul în Heraklion continuă pe străzi și prin cartiere mai puțin știute, ca să-ți ofere posibilitatea de a vedea adevăratul oraș, ca un localnic. Așa cum se cuvine, începi cu o cafea tradițională proaspăt măcinată, și cu o plimbare prin piața locală, unde poți degusta produse locale, cum ar fi rusks (felii crocante de pâine) de orz, măsline și brânză (la ce altceva să te aștepți?), și să vorbești cu proprietarii de magazine locale.

 

De aici, coboară în timp cu o plimbare deasupra marilor ziduri de fortificație venețiene din Heraklion, pentru a te bucura de unele dintre cele mai frumoase priveliști ale orașului. De asemenea, oferă și marele avantaj de a vedea cum aceste ziduri (cele mai lungi din Europa) separă vechiul oraș de noul oraș. Continuă spre mormântul și monumentul lui Nikos Kazantzakis, fiul Cretei, și descoperă ce l-a inspirat să scrie povestea lui Zorba.

 

Mai departe, mergi de-a lungul străzii pietonale 25 August, admirând unele dintre atracțiile majore din Heraklion, precum Catedrala Sfântului Tit și fântâna Morosini din inima orașului. Continuă pe străzile lăturalnice din citadelă, unde ghidul tău local îți povestește despre istoria orașului și-ți arată dovezi suplimentare despre cum orașul a fost șlefuit, ca să ajungă locul plin de viață care este astăzi.

 

După această explorare de dimineață, turul la pas în Heraklion se încheie la un local îndrăgit – o tavernă cu mezze, unde te bucuri de atmosferă sau mai degrabă de o băutură! Savurează un platou cu mezze și bea specialități locale, ca raki sau tsikoudia, faimoasele tării ale insulei. Opa!

Vezi și alte experiențe din Creta

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.