Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie unice Descoperă viața autentică din Sardinia mergând în casele oamenilor, în timpul festivalului Cortes Apertas

Descoperă viața autentică din Sardinia mergând în casele oamenilor, în timpul festivalului Cortes Apertas

Sardinia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 81

Scurtă descriere:

Sunt oare suficiente cele cinci simțuri pentru a descoperi inima Sardiniei? O dată pe an, în timpul festivalalului Cortes Apertas câteva case și curți din satele tipice din regiunea muntoasă Barbagia sunt deschise publicului larg.

Repere:

  • Descoperă cele mai bune obiecte de artizanat, într-un tur la pas de-a lungul străzilor principale;
  • Degustă un desert tipic și produse sarde savuroase în casele localnicilor, în timpul festivalului Cortes Apertas;
  • Întâlnește localnicii și vezi o procesiune folclorică, cu costume tradiționale și muzică, în câteva dintre sate.

La ce să te aștepți:

Cei mai faimoși meșteșugari își instalează atelierele în curți. Acesta este un weekend lung, în care să descoperi cele mai bune obiecte de artizanat, să afli cum se face originala și crocanta „pane carasau“ (lipie tradițională), să guști un bun vin cannonau și să vizitezi un sit istoric, însoțit de un arheolog (la cerere, cu o taxă suplimentară).

Costes Apertas este un eveniment popular în centrul Sardiniei, ținut în fiecare weekend, toamna, un festival în timpul căruia ai ocazia să intri în casele localnicilor pentru o degustare delicioasă de dulciuri tipice și produse savuroase. Călătorește cu un microbuz, o oră sau două, în funcție de satul în care are loc festivalul. Imediat cum ajungi, începe cu un tur la pas de-a lungul străzilor principale, unde artizanii și producătorii locali și-au instalat standurile. În timpul festivalului, câteva sate oferă procesiuni folclorice, cu costume și muzică tradiționale.

În aceste mici sate sarde cărțile de credit pot să nu fie acceptate și, din acest motiv, este recomandat să ai bani lichizi la tine. Turul durează aproximativ nouă ore și include transportul.

Vezi și alte experiențe din Sardinia

Experiențe de călătorie unice

Există anumite locuri în lume unde poți avea experiențe unice, unele dintre ele strâns legate de destinația în care te afli încât nu le regăsești nicăieri altundeva – cum ar fi o noapte petrecută într-un recif de corali, spre exemplu.

Alege fără ezitare acele activități care îți produc astfel de senzații, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare din cotidian, și vei trăi experiențe unice, irepetabile, care îți vor defini vacanța. Sunt acele amintiri despre care vei povesti și nepoților și despre care îți va face plăcere să vorbești și peste ani și ani, și pe care le vei asocia pentru totdeauna cu plăcerea pe care ai resimțit-o intens. 

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.