Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Descoperă zonele istorice din Lisabona, mergi cu tramvaiul și vizitează Alfama

Descoperă zonele istorice din Lisabona, mergi cu tramvaiul și vizitează Alfama

18 Reviews

Lisabona / Portugalia

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 18

Scurtă descriere:

Află despre zonele importante din istoria Lisabonei în timp ce explorezi cele mai interesante cartiere ale sale. Descoperă Chiado și Bairro Alto și admiră priveliștile de la Miradouro São Pedro de Alcântara. Mergi cu tramvaiul Eleléctrico și vizitează cartierul Alfama.

Repere:

  • Vizitează Bairro Alto, ce datează din secolul al XVI-lea;
  • Admiră priveliștile de la Miradouro São Pedro de Alcântara;
  • Fă o plimbare cu iconicul tramvai din Lisabona;
  • Explorează districtul Alfama, cel mai vechi și mai pitoresc cartier al orașului;

La ce să te aștepți:

Descoperă una dintre cele mai captivante și mai pitorești capitale ale Europei, construită pe o serie de dealuri și care oferă vederi panoramice din nenumărate locuri. Explorează orașul timp de trei ore cu un ghid cunoscător, care se asigură că ai parte de o experiență interesantă și amuzantă.

 

Turul tău începe în cartierul Bairro Alto, vechi de cinci secole, unde afli despre evoluția orașului. După cutremurul din anul 1755, acest spațiu a atras familiile din cartierele Baixa și Bairro, care au început procesul de reînnoire.

 

Treci prin grădina São Pedro de Alcântara și bucură-te de priveliștile uluitoare ale cartierulul Baixa și ale malului de sud al râului Tagus.

 

Vizitează biserica-muzeu San Roque, construită de iezuiți. San Roque a fost una dintre primele biserici iezuite din Portugalia și, de fapt, una dintre primele din lume. Biserica are o fațadă austeră, dar suprafețele poleite în aur, plăcile și picturile din interior fac din ea un superb muzeu în stil baroc și manierist.

 

Coborând de pe deal, ajungi la biserica și mănăstirea Carmo, un exemplu excelent al arhitecturii gotice a orașului. Acesta este un loc de importanță istorică, deoarece de aici a început Revoluția garoafelor roșii în anul 1974, ce a pus capăt dictaturii de aproape cinci decenii.

 

Puțin mai departe, ajungi la liftul Santa Justa, un monument impozant construit în stil neogotic, ce oferă unul dintre cele mai bune puncte de observare ale orașului.

 

Vezi o mulțime de atracții în Baixa, în inima orașului. După o scurtă pauză, fă o plimbare cu tramvaiul, urcând de la castel la Portas do Sol. La Portas do Sol vezi mănăstirea São Vicente de Fora, Panteonul Național și cartierul Alfama, care se întinde peste câteva străzi înguste spre râul Tagus.

 

Alfama este unul dintre cele mai vechi și mai tradiționale cartiere din Lisabona, cunoscut pentru locurile unde se cântă fado și pentru festivalurile populare care celebrează sfinții, în special pe Sfântul Anton.

 

Turul se încheie la catedrala Lisabona (Se de Lisboa), construită în anul 1150, la trei ani după ce orașul a fost preluat din mâinile maurilor. De-a lungul timpului a cunoscut variate schimbări arhitecturale, devenind o combinație de stiluri diferite.

Vezi și alte experiențe din Lisabona

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.