Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Ia cina la un restaurant cu circuit închis din Buenos Aires și bucură-te de delicioasele fripturi argentiniene

Ia cina la un restaurant cu circuit închis din Buenos Aires și bucură-te de delicioasele fripturi argentiniene

58 Reviews

Buenos Aires / Argentina

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 74

Scurtă descriere:

După o zi de vizitare în Buenos Aires, încheie-ți seara cu stil la un restaurant local cu circuit închis, o tendință exclusivistă și la modă de a lua cina în Buenos Aires. Argentina este renumită pentru carnea de vită, desigur, și poți afla de ce, în timpul unei cine cu cinci feluri de fripturi, într-un local privat, în popularul cartier Palermo. Această masă autentică argentiniană este pregătită la grătar de Chef Luis, un argentinian nativ cu peste 15 ani de experiență. Cunoscut sub numele de asado, acest ritual de a mânca preparate la grătar alături de un grup de prieteni (sau de călători) face parte din cultura argentiniană pe care nu vrei să o ratezi. Vinul este inclus!

Repere:

  • Cină autentică la unul dintre restaurantele cu circuit închis din Buenos Aires;
  • Experimentează cinele asado, cu preparate făcute la grătar;
  • Meniu delicios, cu cinci feluri de mâncare, acompaniate de vinuri argentiniene.

La ce să te aștepți:

Restaurantele cu circuit închis din Buenos Aires, sau puertas cerradas, oferă o incursiune adevărată în scena fascinantă a orașului legată de savurarea cinei. Unii dintre cei mai buni bucătari din oraș, inclusiv Chef Luis, lucrează în spatele acestor uși închise, oferind o experiență de cină de neuitat, atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori.

Când ajungi la casa privată din Palermo, unul dintre cele mai populare cartiere din Buenos Aires, cunoscut pentru restaurantele și barurile sale, ești condus la locul rezervat pentru tine. Decorul intim și privat al casei este perfect pentru experiența ta asado, în timpul căreia afli despre ingredientele, tehnicile și ritualurile care însoțesc această tradiție argentiniană sacră de a mânca carne făcută la grătar, de a bea vin și socializa într-un grup mic de buni prieteni (sau, în cazul tău, alături de alți călători care îți pot deveni buni prieteni, până la finalul serii!).

Înainte de a-ți fi servit primul fel, mergi în zona grătarului, unde poți să vezi unde are loc acțiunea și să pui gazdei tale orice întrebare pe care o ai despre tehnicile de gătit specifice asado. Sau îndreaptă-te spre ferestrele înalte din podea până în tavan sau ieși pe terasă, pentru a admira priveliștile orașului.

Cina ta cu cinci feluri de mâncare începe cu un platou tradițional cu cărnuri, mezeluri și brânzeturi (picada), urmat de o ensalada mixta (salată mixtă). Apoi te bucuri de al treilea fel, format din aperitive la grătar, denumite achuras, o parte foarte autentică din experiența asado ce constă din chorizo și alte preparate din carne. În cele din urmă, savurează evenimentul principal, o friptură argentiniană de 350 de grame, făcută la grătar până la perfecțiune și acompaniată de o garnitură de piure de cartofi cu usturoi. Un desert delicios încheie experiența unei cine de neuitat.

Meniu (fiecare fel este acompaniat de vin argentinian):

  • Primul fel: picada argentiniană tradițională (mezeluri, brânzeturi și pâine);
  • Felul doi: salată contemporană;
  • Felul trei: aperitive argentiniene la grătar (brânză, chorizo, cărnați, cârnați de sânge, coaste de porc și organe (sweatbread);
  • Felul patru: 350 de grame de friptură luată direct de pe grătar și acompaniată de o garnitură de piure cu usuroi și de salată; poți alege cum să fie grătarul: în sânge, mediu sau bine făcut;
  • Felul cinci: desert (variază în funcție de zi).
  • Vinurile se schimbă zilnic; vinurile posibile includ Mevi, Carinae, Richardi Fazio Menegazzo și Familio Blanco.

Vezi și alte experiențe din Buenos Aires

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.