Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Călătorește spre fermecătoarele sate istorice din regiunea Luberon din Provence

Călătorește spre fermecătoarele sate istorice din regiunea Luberon din Provence

74 Reviews

Provence / Franta

Durată: 9 ore

Furnizor:

Viator

De la 100

Scurtă descriere:

Descoperă satele provensale fermecătoare în acest tur de nouă ore care pornește din Aix-en-Provence. Așezări pe vârful falezelor înalte, podgorii însorite, magazine de antichități și o abație din secolul al XII-lea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le vezi pe drum. Călătorind cu un microbuz confortabil, vizitezi Lourmarin, Bonnieux, Isle-sur-Sorgue, Roussillon și Gordes, din Luberon. Fă fotografii memorabile pe măsură ce ghidul îți povestește despre obiectivele pe care le întâlnești pe drum.

Repere:

  • Un tur de o zi în regiunea Luberon din Provence;
  • Explorează piața în aer liber din Isle-sur-Sorgue și plimbă-te de-a lungul canalelor pitorești;
  • Oprește-te pentru fotografii în afara abației Senanque, în satul deluros Gordes;
  • Vezi Pont Julien, un pod roman arcuit, pe drumul către Bonnieux;
  • Fă o altă oprire pentru fotografii la castelul Lourmarin și admiră-i arhitectura renascentistă.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul în centrul Aix-en-Provence și îndreaptă-te spre microbuzul confortabil, dotat cu aer condiționat, ca să descoperi fermecătoarea zonă Luberon. Presărată cu cătune în vârful stâncilor și cu podgorii superbe, această regiune exemplifică șarmul Franței rurale. Prima oprire este în satul splendid Isle-sur-Sorgue, unde petreci ceva timp liber explorând și admirându-i atmosfera. Vizitezi piața în aer liber și cauți comori prin magazinele de antichități de pe malurile canalelor – locul este cunoscut drept Veneția din Comtat Vanaissin.

Continuă drumul spre satul Gordes, pe creastă, și în timpul lunilor în care înflorește lavanda (iunie și iulie) oprește-te pentru fotografii la Abația Senanque, din secolul al XII-lea, înconjurată de câmpuri mov de lavandă.

Ai parte de ceva timp liber pentru prânzul în sat și apoi îți continui drumul spre satul colorat Roussillon, cunoscut pentru pigmenții roșiatici care se găsesc în solul său atât de distinct. Explorezi satul în propriul ritm, și îi admiri stâncile colorate.

Apoi călătorești spre învecinatul Bonnieux, oprindu-te pe drum la Pont Julien, un pod roman din piatră care a fost construit cu calcarul din zonă. Vizitezi, în Bonnieux, o biserică datând din secolul al XII-lea și te relaxezi la umbra cedrilor seculari.

Urmezi drumul pitoresc spre Lourmarin, unde este ultima oprire a zilei. Deseori considerat unul dintre cele mai ciudate sate din Luberon, cu străzile sale înguste înconjurate de arhitectură mediteraneeană, satul se mândrește cu arhitectura renascentistă a Castelului Lourmarin. Aici faci un popas pentru fotografii și asculți ghidul, care îți povestește cum a fost construit primul castel renascentist în Provence. Turul se încheie târziu, după-amiaza, cu întoarcerea la punctul de pornire din Aix-en-Provence.

Vezi și alte experiențe din Provence

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.