Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Mergi într-un tur de o zi în Napoli & Pompeii – sit UNESCO

Mergi într-un tur de o zi în Napoli & Pompeii – sit UNESCO

2165 Reviews

Roma / Italia

Durată: 13 ore

Furnizor:

De la 124

Scurtă descriere:

Ești interesat de obiectivele din sudul Italiei? Mergi într-o excursie de o zi din Roma la Napoli și Pompeii, și descoperă-le atracțiile în timp ce asculți poveștile despre regii bourboni și despre erupțiile vulcanice antice. Călătorește cu autocarul prin Napoli pentru a vizita Castelul dell’Ovo, Piazza del Plebiscito și Palatul Regal din Napoli. Apoi, bucură-te de prânz și încheie cu un tur al ruinelor arheologice incluse în patrimoniul mondial UNESCO ale orașului Pompeii, pentru a vedea monumentele care au stat îngropate de secole.

Repere:

  • Excursie de o zi la Napoli și Pompeii, din Roma, cu un ghid expert;
  • Călătorește prin zona Castelli Romani în drumul spre regiunea Campania;
  • Treci de Santa Lucia și oprește-te să faci fotografii în fața Castelului dell’Ovo, pe malul mării;
  • Vezi atracțiile de top din Napoli din autocarul tău confortabil: Piazza del Plebiscito, Opera San Carlo și Castelul Nuovo;
  • Explorează ruinele orașului Pompeii, incluse în patrimoniul mondial UNESCO și află despre erupția vulcanului Vezuviu din anul 79 e.n.

La ce să te aștepți:

Începe-ți excursia din Roma spre Napoli cu preluarea de la hotel. Sau întâlnește-ți ghidul lângă gara Termini din Roma. Urcat la bordul autocarului tău, relaxează-te de-a lungul călătoriei spre regiunea Campania și caută cu privirea obiective ca Abația din Montecassino. Mănăstirea benedictină este o atracție dramatică, așezată pe vârful dealului în stâncoasa zonă Castelli Romani.

După trei ore de drum, ajungi în Napoli, capitala regiunii Campania, și admiră-i atracțiile din confortul autocarului tău. Vezi priveliștile de coastă în timp ce urmezi drumul din portul Mergellina spre districul pescăresc Santa Lucia. Apoi fă poze la fortul medieval de pe țărmuri, Castel dell’Ovo.

Fă-ți drum spre centrul istoric al orașului Napoli pentru a vedea Piazza del Plebiscito și colecția ei de monumente frumoase. Află file de istorie despre Palatul Regal din Napoli, despre cele trei palate ale regilor bourboni și despre Bazilica San Francesco di Paola – o biserică cu coloane ce atrag atenția. Alte atracții pe care le admiri în Napoli inclus Castelul Nuovo, Galleria Umberto I și Teatro di San Carlo.

Părăsește orașul cu autocarul și călătorește spre sud, spre muntele Vezuviu. Treci de orașe ca Ercolano – unde se află situl antic Herculaneum – precum și de Torre del Greco și de Torre Annunziata. Oprește-te în Pompeii pentru un prânz la un restaurant local, și apoi vizitează ruinele orașului Pompeii, incluse în patrimoniul mondial UNESCO, într-un tur de două ore.

Afă cum orașul a fost îngropat sub cenușa vulcanică din timpul erupției vulcanului Vezuviu și admiră monumentele excavate, ca Teatro Grande, teatrul antic cu 5.000 de locuri.

La final, întoarce-te la autocar pentru călătoria de întoarcere la Roma. Turul tău se încheie în momentul în care ești lăsat în Roma.

Vezi și alte experiențe din Roma

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.