Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Vizitează o fermă tradițională de măslini & descoperă istoria vinului în regiunile Archanes și Peza

Vizitează o fermă tradițională de măslini & descoperă istoria vinului în regiunile Archanes și Peza

6 Reviews

Creta / Grecia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 100

Scurtă descriere:

Gustă din belșugul vechilor podgorii cretane și al plantațiilor de măslini într-un tur delicios, de o zi, din Heraklion. Călătorește alături de un ghid expert în vinuri, și chef, prin inima fertilă a insulei și vizitează două podgorii, pentru tururi ale viilor, și degustă 15 soiuri diferite. Gustă câteva dintre cele mai bune uleiuri de măsline mediteraneene la o fermă condusă de o familie, și savurează un prânz gourmet la un restaurant local, alături de mult vin! Capacitatea turului este limitată la opt persoane, pentru o experiență mult mai personalizată, în grup mic.

Repere:

  • Tur culinar și de vinuri, întreaga zi, în Creta, din Heraklion;
  • Explorează bogăția regiunilor fertile Archanes și Peza;
  • Vizitează două podgorii diferite, pentru a face turul lor și pentru degustări de vin;
  • Descoperă istoria veche a producție de vinuri a Cretei;
  • Vizitează o fermă de măslini condusă de o familie și degustă uleiuri de măsline excepționale;
  • Experiența include un prânz gourmet cu trei feluri de mâncare la un restaurant local, alături de vin;
  • Grup mic, ce sigură serviciu personalizat.

La ce să te aștepți:

Răsfață-ți simțurile într-o explorare de o zi a celor mai bune vinuri și uleiuri de măsline din Creta. După ce ești preluat dimineața de la hotelul tău din Heraklion, călătorește cu un microbuz cu aer condiționat spre vechile regiuni viticole Archanes și Peza. Oprește-te la două podgorii istorice diferite, unde ai ocazia să întâlnești producătorii de vin și să afli despre metodele tradiționale de producție într-un tur al viilor. După ce auzi informațiile despre lunga istorie a vinului cretan, încearcă câteva în timpul unei degustări private generoase, de 15 vinuri diferite.

Apoi, bucură-te de textura mătăsoasă a unora dintre cele mai bune uleiuri de măsline din lume, la un domeniu condus de o familie, unde solul și climatul cretan creează condițiile ideale de creștere pentru cultură. Plimbă-te printre plantațiile de măslini și află despre cum sunt cultivate, culese și presate fructele, pentru a crea aceste uleiuri excepționale.

Pentru prânz, îndreaptă-te spre un restaurant local aflat printre podgorii și bucură-te de o masă cu trei feluri de mâncare ­– preparate cretane tipice, gătite de un chef talentat. Vinuri atent alese acompaniază masa, pentru o zi gourmet de neuitat.

Vezi și alte experiențe din Creta

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.