Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Descoperă miracolul uleiului de masline și al vinului într-un tur în zona pitorească Kisamos din Creta

Descoperă miracolul uleiului de masline și al vinului într-un tur în zona pitorească Kisamos din Creta

7 Reviews

Creta / Grecia

Durată: 7 ore

Furnizor:

Viator

De la 74

Scurtă descriere:

Tur la două podgorii locale, de familie, și la o fabrică de ulei de măsline, descoperind locuri magnifice, pentru a admira miracolul naturii...

Repere:

  • Tur prietenos cu familiile;
  • Grup mic, ce asigură servicii personalizate;
  • Toate taxele de intrare sunt incluse;
  • Ghid privat, pentru a experiență mult mai personalizată;
  • Experiență ce trebuie trăită o dată în viață;
  • Băuturi gratis, incluse.

La ce să te aștepți:

Astăzi călătorești prin minunatele peisaje ale naturii. Urcând spre munții regiunii Kisamos, afli despre o varietate de vinuri la o podgorie tradițională de familie, înființată în anul 1993, unde se pun în aplicare cunoștințe specializate de vinificație și idei proaspete despre procesul modern al producției de vin. Apoi stai între măslini, mirosind florile, cufundându-te adânc în miracolul naturii, degustând premiatele vinuri locale Vidiano, Muscat Spina și câteva soiuri internaționale, ca Grenache Rouge, Syrah și Mouverde, care au căpătat un gust special, din cauza terroir-ului local.

 

Rămâi cu gustul incredibil al vinului în timp ce părăsești podgoria, îndreptându-te, pe un drum extraordinar, spre satele tradiționale cretane. În timpul iernii, simți mirosul umed al pământurilor și aerul ce șoptește cântece de iarnă, iar vara te bucuri de vegetația înflorită și de cântecele păsărilor. Apoi vizitezi un vechi sat și muzeul celui mai vechi măslin din lume, a cărui vârstă este estimată la 3.000 de ani. Miracolul naturii se înalță cu mândrie în fața ta, rădăcinile sale adânci susținându-l de-a lungul veacurilor.

 

Aceasta este o zi plină de degustări de vin, expresii diferite ale nobililor struguri, și de degustări culinare delicioase. Îți continui călătoria mergând spre o frumoasă podgorie din regiunea Kisamos. Deguști un vin alb local special, un amestec al soiurilor Vilana, Vidiano și Assirtiko, și te plimbi prin vii, într-un peisaj idilic. De asemenea, vizitezi și fabrica de ulei de măsline, aflată în propietatea familiei, și afli despre producția de ulei de măsline extra virgin. Degustarea de vinuri, alături de uleiul de măsline extra virgin și de produsele locale pure constituie o combinație de gusturi pe care nu o vei uita niciodată. Acum este timpul să descoperi modul cretan de a-ți lua rămas bun, bând premiata Tsikoudia.

Vezi și alte experiențe din Creta

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.