Acasa Experiențe de călătorie Activități în natură Descoperă ruta minoică – apeducte, peisaje, locuitori cretani & locul unde s-a născut Zeus – într-un safari 4x4

Descoperă ruta minoică – apeducte, peisaje, locuitori cretani & locul unde s-a născut Zeus – într-un safari 4x4

27 Reviews

Creta / Grecia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 65

Scurtă descriere:

Descoperă istoria minoică antică, cultura agricolă cretană și magnificele priveliști ale insulei în această aventură off-road de o zi, din Heraklion. Călătorește pe terenul accidentat într-un Land Rover, de-a lungul traseelor montane istorice, oprindu-te pe drum să vizitezi peștera mitologică Dikteon, satele de ciobani, pitorescul platou Lassithi și un parc ecologic, unde încă sunt practicate moduri tradiționale de viață. Refă-ți energia cu un prânz inclus și cu o degustare de raki (lichior), la o tavernă locală.

Repere:

 

  • Aventură off-road de opt ore, din Heraklion;
  • Călătorește prin superbii munți cretani într-un Land Rover;
  • Vizitează sate tradiționale și un parc ecologic;
  • Oprește-te la peștera Dikteon, locul mitologic de naștere al lui Zeus;
  • Admiră priveliștile spectaculoase ale platoului Lassithi;
  • Află despre istoria Cretei și despre vechea civilizație minoiană;
  • Experiența include prânzul la o tavernă locală;
  • Grup mic, ce asigură servicii personalizate.

La ce să te aștepți:

Aventura începe cu preluarea de la hotelul tău din Heraklion și cu o excursie în afara orașului, într-un Land Rover robust, cu un grup mic. Călătorește de-a lungul țărmului și în munții cretani, oprindu-te mai întâi la bazinul Aposelemis și la un apeduct antic roman. Continuă-ți călătoria spre poalele munților Afendi pentru un mic dejun savuros (pe propria cheltuială) și degustă raki în satul Kastamonitsa.

 

Urmează un vechi traseu minoic, ce șerpuiește pe poteci de munte pitorești, în timp ce ghidul tău îți relatează istoria și miturile Cretei. Fă-ți o idee despre stilul de viață local al ciobanilor, într-o vizită la o mitato (adăpost pentru oieri), pentru a hrăni animalele și pentru a urmări o demonstrație de făcut brânză. Apoi, fă poze platoului Lassithi, în drum spre faimoasa peșteră Dikteon, cunoscută ca locul de naștere al lui Zeus, conform mitologiei grecești. Dacă vrei, plătește o mică taxă de intrare și urcă treptele stâncoase până la peșteră.

 

După ce ți s-a făcut foame, fă o pauză pentru a lua prânzul la o tavernă locală, unde poți alege dintre aperitivele tradiționale și vegetariene și dintre felurile principale, servite cu vin. După-amiază, observă modurile tradiționale ale vieții montane și meșteșugurile locale în parcul ecologic Lassinthos și în satul Seli, aflate pe platoul Lassithi. Fă o ultimă oprire în Krassi, cunoscut pentru izvoarele sale naturale de apă și pentru un copac vechi de 2.000 de ani, înainte de călătoria pitorească de întoarcere la hotelul tău.

Vezi și alte experiențe din Creta

Activități în natură

Unele destinații te cheamă să te cufunzi în natură, pentru că atuul lor principal este poziționarea geografică privilegiată în mijlocul unor locuri înzestrate natural cu frumuseți uluitoare. Dacă te atrag priveliștile unice și acele activități prin care descoperi locuri unice, atunci când călătorești spre locuri renumite pentru asta, și te afli în travel mood activ sau de evadare, alege activități în natură.

Respiră atmosfera locului, alegând experiențele care te aduc mai aproape de ocean sau de crestele munților, care te poartă dincolo de cărările prea umblate, astfel încât să cunoști cât mai autentic și să îți trăiești la maximum vacanța. Nimic nu se compară cu evadarea în natură, iar aceste experiențe ți-o demonstrează din plin.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.