Acasa Experiențe de călătorie Activități în natură Explorează la pas cheile Samaria – cele mai lungi din Europa & relaxează-te într-un sat pitoresc pe plaja Mării Libiei

Explorează la pas cheile Samaria – cele mai lungi din Europa & relaxează-te într-un sat pitoresc pe plaja Mării Libiei

54 Reviews

Creta / Grecia

Durată: 16 ore

Furnizor:

Viator

De la 71

Scurtă descriere:

Pregătește-te pentru o drumeție de o zi pe cheile Samaria din Creta. Călătorind cu un autocar cu aer condiționat, îndreaptă-te spre Munții Albi ai Cretei, spre intrarea în spectaculoasele chei, unele dintre cele mai lungi din Europa. Admiră magnificele priveliști pe măsură ce pătrunzi în ele și mergi de-a lungul albiilor fostelor râuri de pe chei, trecând de capre sălbatice, așezări părăsite și stânci abrupte. Plimbă-te în ritmul tău și încheie-ți drumeția pe cheile Samaria, la satul de pe malul mării Aghios Roumeli. De aici, mergi cu o barcă înapoi la autocarul tău, pentru călătoria de întoarcere.

Repere:

  • Tur de o zi pe cheile Samaria, din Heraklion;
  • Explorează cele mai lungi și mai faimoase chei ale Europei;
  • Drumeție de 18 kilometri, din Omalos la Aghia Roumeli;
  • Vezi capre, flori sălbatice și păsări;
  • Navighează spre satul Chora;
  • Ghid local profesionist;
  • Transfer dus-întors de la hotelul tău, inclus.

La ce să te aștepți:

Începe-ți experiența cu preluarea de la hotelul tău din Creta. Apoi, călătorește cu un autocar cu aer condiționat spre intrarea în cheile Samaria din Munții Albi din vestul Cretei.

 

Ajungi pe platoul Omalos, poarta naturală spre chei, și pornești în drumeția de aproximativ 18 kilometri.

 

Mergi într-un ritm care îți este confortabil și admiră priveliștile ce-ți taie respirația, pe măsură ce urmezi cărările printre versanții muntelui. Mergi prin cea mai strâmtă porțiune a cheilor, printre stânci abrupte, și uită-te de-a lungul traseului după flori sălbatice, așezări părăsite, păsări de pradă, capre cretane (kri-kri) și capre sălbatice.

 

Spre finalul drumeției, mergi pe potecile ușor înclinate spre plaja și satul Aghia Roumeli, de la Marea Libiei.

 

Odihnește-te după plimbarea de 5-6 ore și apoi ia o barcă spre Chora Sfakion din apropiere. Coboară la mal și mergi la autocarul care te așteaptă aici pentru călătoria de întoarcere. Excursia ta se încheie când ești lăsat la hotel.

 

Vezi și alte experiențe din Creta

Activități în natură

Unele destinații te cheamă să te cufunzi în natură, pentru că atuul lor principal este poziționarea geografică privilegiată în mijlocul unor locuri înzestrate natural cu frumuseți uluitoare. Dacă te atrag priveliștile unice și acele activități prin care descoperi locuri unice, atunci când călătorești spre locuri renumite pentru asta, și te afli în travel mood activ sau de evadare, alege activități în natură.

Respiră atmosfera locului, alegând experiențele care te aduc mai aproape de ocean sau de crestele munților, care te poartă dincolo de cărările prea umblate, astfel încât să cunoști cât mai autentic și să îți trăiești la maximum vacanța. Nimic nu se compară cu evadarea în natură, iar aceste experiențe ți-o demonstrează din plin.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.