Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Explorează centrul vechi din Chania & vizitează ateliere meșteșugărești & degustă mezze și raki într-un tur cu un localnic

Explorează centrul vechi din Chania & vizitează ateliere meșteșugărești & degustă mezze și raki într-un tur cu un localnic

13 Reviews

Creta / Grecia

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

De la 45

Scurtă descriere:

Descoperă adevărata Creta într-o plimbare de patru ore, într-un tur culinar și istoric în Chania. Cu un ghid local, explorează străzile întortocheate din centrul vechi al orașului și degustă mici preparate ispititoare la piața municipală. Descoperă relicvele din perioada venețiană și otomană a orașului Chania, vechile cartiere, otoman și evreiesc, și află despre marinarii, comercianții și eroii care au șlefuit trecutul orașului. Vezi meșteșugarii la lucru, făcând obiecte de artizanat, și încheie cu delicioasele mezedes (aperitive), probabil alături de tăria locală raki, la un bar pe malul apei sau la o tavernă.

Repere:

  • Plimbare de dimineață de patru ore, într-un tur culinar, cultural și istoric;
  • Explorează vechile străzi din Chania, piața și atelierele meșteșugărești, aături de un ghid informat;
  • Află despre trecutul roman, bizantin, venețian și otoman al orașului;
  • Mergi prin piața municipală și încearcă câteva specialități locale populare;
  • Admiră monumentele venețiene și otomane și adâncește-te în vechile cartiere, evreiesc și otoman;
  • Savurează gustoasele aperitive mezedes și populara tărie cretană raki pe malul apei;
  • Tur în grup mic, ce asigură o atenție mult mai personalizată din partea ghidului.

La ce să te aștepți:

Cu o istorie ce se întinde din perioada neolitică, când prima așezare a orașului a fost fondată la doar câțiva pași de portul venețian, Chania a văzut romani, bizantini, arabi, venețieni, otomani și germani perindându-se la conducere. Datorită poziției sale geografice strategice, Creta a trebuit să se lupte mereu pentru independență, dar această istorie în continuă schimbare constituie o poveste fascinantă!

 

Descoperă ceea ce face din capitala culturală a Cretei un loc atât de magic, în acest tur relaxat de o zi, în Chania. Explorezi orașul, de la centrul vechi până la mai puțin cunoscutele cartiere otoman și evreiesc, precum și istoricul și elegantul cartier Halepa. Pregătește-te să experimentezi Chania cu toate simțurile tale!

 

Îți începi turul în Chania la Dimotiki Agora (piața municipală), care marchează granița dintre vechiul și noul oraș. Construită între anii 1908 și 1914 (anul în care Creta a fost unită cu Grecia), piața adăpostește mai mult de 70 de magazine ce vând, în general, produse regionale. Explorează piața și degustă delicatesele locale, în timp ce afli despre delicioasa dietă sănătoasă cretană.

 

Cu pofta satisfăcută, mergi spre centrul vechi al orașului. Colindă pe aleile înguste, pe străzile lăturalnice, și descoperă grădini secrete și monumentele venețiene și otomane. Ascultă povești despre împărați, marinari, comercianți, iubiți, eroi și artiști. Află cum acest oraș s-a aflat la intersecția dintre Est și Vest, de secole.

 

Mai departe, ai ocazia unică de a vedea meșteșugarii locali cum își creează produsele. Ascultă-le poveștile – și poate chiar îți încerci propriile aptitudini într-un atelier!

 

De aici, turul te poartă într-o plimbare prin cartierele evreiesc și otoman, unde afli despre cum s-a schimbat viața de-a lungul anilor în acest oraș cu rezidenți multiculturali.

 

În cele din urmă, te plimbi pe malul apei într-unul dintre cartierele istorice din Chania și iei loc la masă, pentru a te bucura de aperitivele mezedes cretane.

 

Turul tău se încheie fie aici, sau poți merge cu ghidul tău spre punctul inițial de pornire. Cu atât de multe sugestii și ponturi oferite de ghidul tău, probabil că ai o mulțime de lucruri pe care vrei să le faci data viitoare!

Vezi și alte experiențe din Creta

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.