Acasa Experiențe de călătorie Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă Îndrăgostește-te de atmosfera din Cartierul Trastevere, într-o plimbare la pas cu un ghid localnic

Îndrăgostește-te de atmosfera din Cartierul Trastevere, într-o plimbare la pas cu un ghid localnic

5 Reviews

Roma / Italia

Durată: 2 ore

Furnizor:

Urban Adventures

De la 69

Scurtă descriere:

Nu pierde timpul pierzându-te pe aleile derutante și întortocheate din Cartierul Trastevere. În schimb, alătură-te acestui tur în Roma și pierde-te în frumusețea acestei zone, în care vechiul se întâlnește cu noul, casă pentru arta antică, pentru brutării renumite și pentru veneratul sorbet.

Repere:

 

  • Îndrăgostește-te de uluitoarea suburbie a Romei, Trastevere;
  • Plimbă-te de-a lungul străzilor înguste, oprindu-te la brutării și gelaterii, ca să încerci cele mai bune preparate pe care le are de oferit Trastevere;
  • Admiră frumoasa arhitectură din Cartierul Trastevere, de la cea veche la cea nouă;
  • Descoperă legendele locale din istoria cartierului, de la ghidul tău local.

La ce să te aștepți:

Pregătește-te să descoperi Trastevere, una dintre cele mai pitorești suburbii ale capitalei italiene, în acest tur în Roma. Dacă aglomerația din centrul orașului nu te încântă, Trastevere cu siguranță te cucerește! Pitoresc, învechit și capricios, suficient pentru a topi cele mai puternice inimi, acest cartier este preferat de localnici dintr-un motiv foarte întemeiat.

 

Întâlnește-ți ghidul local și pornește de pe malurile insulei Tibru, oprindu-te pentru a admira Basilica di San Bartolomeo (Biserica Sfântului Bartolomeu), înainte de a continua peste podul de piatră Cestius. Profită de ocazie pentru a gusta grattachecca, un fel de sorbet delicios care este făcut de mână într-un mic chioșc de pe malurile râului – nimic nu poate fi mai local de atât, și acest lucru îți redefinește în mod garantat ideea de înghețată! Hoinărește cu ghidul tău prin Trastevere, un cartier în schimbare, unde cele mai bune cluburi de noapte și cele mai trendy galerii se află alături de clădiri rezidențiale cu rufele puse la uscat.

 

Plimbă-te pe aleile labirintice, făcând poze superbe și aflând despre cele mai bune locuri pe care să le revizitezi mai târziu, de la cluburi de noapte la osterii deținute de familii.

 

Ajungi la Basilica di Santa Cecilia in Trastevere, construită în locul în care martira romană Cecilia a murit în anul 220. Află totul despre o legendă locală fascinantă, de la ghidul tău. Mergând de-a lungul străzilor pietruite, continui spre Piazza Santa Maria in Trastevere, inima cartierului și un loc excelent pentru a observa viața de zi cu zi a localnicilor.

 

Ia un loc pe o bancă în parc și admiră bogăția mozaicurilor din secolul al XII-lea din piață și bucură-te de atmosfera acestui loc. Nu rata șansa de a degusta câteva specialități de la brutăriile din preajmă, unele dintre cele mai bune din oraș.

 

După aceea, te îndrepți spre Piazza Trilussa, unul dintre cele mai populare locuri din cartier. Fontana dell'Acqua Paola, alimentată inițial prin apeductul lui Traian, se află în inima acestei piețe și este un loc popular de întâlnire pentru tineri.

 

După această explorare de dimineață, încheie-ți turul în Roma la podul renascentist Ponte Sisto, de unde poți ajunge ușor înapoi în centrul orașului, sau întoarce-te în Trastevere pentru a continua să te plimbi prin această suburbie superbă a Romei.

 

Vezi și alte experiențe din Roma

Plimbări pe jos, cu bicicleta și pe apă

Plimbările sunt cele mai nimerite feluri de a explora o destinație turistică nouă într-un travel mood activ. Dacă vrei să simți cu adevărat atmosfera unui loc, să te imersezi în cultura locală, alege astfel de plimbări, fie pe jos, fie cu bicicleta sau cu o ambarcațiune, pe apă – trăind astfel autentic vibe-ul destinației și aflând, în același timp, povești despre istoria locului, despre tradițiile sale și despre legendele pe care le-a născut de-a lungul timpului.

În grupuri mici și însoțit de un ghid, cunoști într-o manieră amuzantă, interactivă și dinamică zona în care te afli. Iar distracția e de neprețuit când vine la pachet cu aventurarea pe noi tărâmuri.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.