Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Învață să prepari tradiționalele sardine la o fermă de pe insulă, savurează o masă delicioasă și vinuri bune din regiune

Învață să prepari tradiționalele sardine la o fermă de pe insulă, savurează o masă delicioasă și vinuri bune din regiune

23 Reviews

Sardinia

Durată: 3 ore

Furnizor:

Get Your Guide

De la 81

Scurtă descriere:

Învață să faci și să prepari o masă tradițională sardă într-o lecție de gătit de trei ore, în Alghero. Ești transferat la o fermă tipică din regiunea rurală, ca să descoperi secretele gastronomiei sarde. Apoi, savurează fructele muncii tale în timpul prânzului sau cinei!

Repere:

  • Învață să pregătești o masă sardă făcută în casă, într-o fermă tipică;
  • Gătește și prepară un prânz complet sau cina, folosind produse locale;
  • Savurează fructele muncii tale în timpul prânzului sau cinei;
  • Bucură-te de vinuri de calitate, din regiune;
  • Descoperă secretele gastronomiei sarde.

La ce să te aștepți:

Vizitează o fermă tradițională din regiunea rurală din jurul orașului Alghero și experimentează o lecție autentică de gătit în stil sard, cu un chef local pasionat. Bucură-te de prânz sau de cină, alături de vinuri de calitate, la finalul cursului.

Relaxează-te în regiunea rurală și descoperă stilul de viață simplu, în compania celor care iubesc mâncarea bună. Ferma se află la doar câteva minute de centrul orașului Alghero, iar detaliile care te ajută să ajungi acolo le primești în momentul în care faci rezervarea.

La sosire, gazda ta îți prezintă un meniu rafinat din specialități sarde. Folosind produse de pe insulă, cum ar fi pește și legume proaspete luate de la piață, și ulei de măsline de Puglia, învață câteva din secretele gastronomiei tradiționale sarde înainte de a te bucura de masa delicioasă.

 

Un meniu tipic include un aperitiv, cum ar fi bruschetta cu roșii, cremă de brânză și rucola sau legume prăjite; primul fel, format din gnocchi sarde cu sos de miel; felul al doilea, cum ar fi scoici cu lămâie și cartofi prăjiți cu rozmarin; și la desert, brânză cottage aromată cu portocale. 

Ia loc la masă alături de ceilalți iubitori de mâncare veniți din toată lumea și savurează rezultatele lecției de gătit, servite alături de vinuri sarde, precum și de lichiorul tradițional mirto, făcut în casă, și de limoncello (lichior făcut din lămâi).

Vezi și alte experiențe din Sardinia

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.