Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie unice Mergi la vânătoare de trufe și bucură-te de o cină gourmet, la un restaurat cu o stea Michelin, specializat în trufe

Mergi la vânătoare de trufe și bucură-te de o cină gourmet, la un restaurat cu o stea Michelin, specializat în trufe

1 Reviews

Bologna / Italia

Durată: 6 ore

Furnizor:

Viator

De la 310

Scurtă descriere:

Adâncește-te în lumea trufelor în această experiență de șase ore din Bologna. Călătorește spre dealuri și vezi cum trufele și delicatesele din trufe sunt preparate la Appennino Food, un producător cu renume. Apoi, mergi la o vânătoare de trufe, cutreierând pădurile cu un vânător și cu câinele său, înainte de o degustare de vinuri și de o cină la Amerigo 134, o trattoria locală cu o stea Michelin. Taxele de intrare, degustarea de vinuri, cina, vinurile și transferul dus-întors de la hotel sunt incluse.

Repere:

  • Experiență de șase ore din Bologna, ce include o vânătoare de trufe, vizitarea unei fabrici și cina la un restaurant cu o stea Michelin;
  • Călătorește spre satul Savigno, faimos pentru trufele sale albe și negre;
  • Vezi cum sunt preparate trufele, uleiurile și cremele la o fabrică de trufe;
  • Întâlnește un vânător de trufe, însoțit de câinele său, pentru o vânătoare de trufe de o oră;
  • Savurează un meniu cu 5 degustări culinare la Amerigo 1934, un restaurant cu o stea Michelin;
  • Turul include o degustare de vinuri ce precede cina, masa și vinurile servite în timpul ei și taxele de intrare;
  • Transferul dus-întors de la hotel este inclus.

La ce să te aștepți:

După ce ești preluat după-amiaza de la hotelul tău din Bologna, fă-te confortabil în autovehiculul dotat cu aer condiționat și călătorește spre dealurile din jurul orașului. În acest timp, admiră priveliștile regiunii rurale și află lucruri interesante de la ghidul tău despre trufele care se găsesc în regiune. În scurt timp ajungi la Savigno, un sat mic și fermecător, faimos pentru trufele sale albe și negre.

 

Vizitează Appennino Food, un producător numit de trufe și specialități din trufe. Compania deține recordul pentru cea mai mare trufă din lume, din toate timpurile (tuber magnatum pico), cântărind 1, 483 kilograme. Fă un tur al fabricii pentru a vedea cum sunt procesate aceste comori naturale și transformate în produse ca uleiurile de trufe, cremele și sosurile cu legume și ciuperci.

 

Apoi, îndreaptă-te spre dealurile împădurite, pentru o vânătoare de trufe de o oră, împreună cu un vânător de trufe licențiat și cu câinele său de încredere. Surprinde legătura specială dintre vânător și câinele său și află despre relația de simbioză dintre copaci și trufe, pe măsură ce câinele cercetează terenul.

 

După vânătoare, ispitește-ți gusturile cu o sesiune delicioasă de degustare de vinuri, după care mergi la Amerigo 1934, o trattoria tradițională specializată în trufe și în preparate pe bază de ciuperci, premiată cu o stea Michelin.

 

Admiră încântătorul interior rustic și savurează un meniu cu 5 degustări, concepute de chef Alberto Bettini și de soția sa, Marina. Bucură-te de specialitățile culinare făcute din trufe negre și legume sezoniere, fiecare fel fiind acompaniat de vin. Preparatele din trufe sunt sezoniere și conțin trufe albe (tuber magnatum pico), din septembrie până în decembrie, bianchetto truffles (tuber albidum pico), între ianuarie și aprilie, și trufe negre de vară (tuber aestivum vitt), din mai până în septembrie. După masă, bucură-te de călătoria înapoi spre Bologna, unde experiența ta se încheie odată ce ești lăsat la hotel.

 

Notă: Acest tur depinde de condițiile meteorologice și poate fi anulat în ultimul moment în caz de ninsoare, gheață sau ploaie. Tururile ce au loc sâmbata nu includ vizitarea fabricii.

Vezi și alte experiențe din Bologna

Experiențe de călătorie unice

Există anumite locuri în lume unde poți avea experiențe unice, unele dintre ele strâns legate de destinația în care te afli încât nu le regăsești nicăieri altundeva – cum ar fi o noapte petrecută într-un recif de corali, spre exemplu.

Alege fără ezitare acele activități care îți produc astfel de senzații, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare din cotidian, și vei trăi experiențe unice, irepetabile, care îți vor defini vacanța. Sunt acele amintiri despre care vei povesti și nepoților și despre care îți va face plăcere să vorbești și peste ani și ani, și pe care le vei asocia pentru totdeauna cu plăcerea pe care ai resimțit-o intens. 

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.